Bedankt namens BIG Challenge team Coppens

Farmers against cancer

BIG Challenge team Coppens Diervoeding

Yes we did it!

Bovenstaande is 100% waar, want team Coppens Diervoeding heeft de Alpe d’HuZes wel 64 keer bedwongen. De Alpe d’HuZes week was een week alsof je in een draaimolen zat. Een week van samenhorigheid, sportiviteit, vreugde maar ook verdriet en emotie. De verhalen en bewustwording aldaar over de ziekte kanker is de basis waarvoor we deze uitdaging zijn aangegaan.

Wat team Coppens Diervoeding daar heeft gedaan is fantastisch geweest. Een week om nooit meer te vergeten. Ook sportief heeft het team een geweldige prestatie geleverd: 

 • Marc Rovers: 6x (fietsen)
 • Patrick van den Hurk: 5x (fietsen)
 • Corné van den Hurk: 4x (fietsen)
 • Nick van den Dungen: 6x (fietsen)
 • Mike van den Dungen: 6x (fietsen)
 • Bert van Boxtel: 3x (rennen)
 • Jan van Wagenberg: 6x (fietsen)
 • Jan van Gorp: 5x (fietsen)
 • Henriëtte van Gorp: 5x (fietsen)
 • Hans Zijlmans: 5x (fietsen)
 • Ronny Mombaerts: 6x (fietsen)
 • Patricia Coppens: 4x (fietsen)

Naast de sportieve prestatie heeft team Coppens Diervoeding ook het bedrag van meer dan 92.000 euro opgehaald voor BIG Challenge. Het eindbedrag is nog niet 100% bekend, omdat er nog steeds donaties binnenkomen. Iets wat we van te voren nooit hadden durven hopen en waar we trots op kunnen zijn. In totaal heeft BIG Challenge een bedrag opgehaald van meer dan 1 miljoen euro. En de totale opbrengst voor KWF vanuit de stichting Alpe d’Huzes is meer dan 11 miljoen. Al met al een prestatie waarop we trots op mogen zijn!

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor alle steun die we hebben ontvangen!

Verslagen van activiteiten om geld in te zamelen

 

BIG Challenge Sponsor Loterij Team Coppens

Op 7 juni, de dag van Alpe d’HuZes, heeft Team Coppens de winnende loten getrokken voor de Big Challenge Sponsor Loterij. De loterij die als rode draad door de verschillende sponsor acties gelopen heeft, en waarvoor door een grote schare enthousiaste deelnemers loten gekocht zijn. Uiteraard allemaal voor het goede doel: “De strijd voor de overwinning op kanker”.

De gelukkige winnaar van de hoofdprijs is Dhr. Wim van Gorp uit Udenhout. Deze hoofdprijs, een full carbon Trek racefiets, is geheel gratis beschikbaar gesteld door de Tweewieler Udenhout.

Nadat Wim op 7 juni in de avond al telefonisch op de hoogte gebracht was van dit heugelijke feit, hebben we onlangs de hoofdprijs uitgereikt. Bij de Tweewieler in Udenhout heeft Wim uit handen van mede eigenaar Paul Verschuren deze fraaie racefiets overhandigt gekregen.

Alle overige prijswinnaars hebben ondertussen hun prijs thuis afgeleverd gekregen.

Namens BIG Callenge Team Coppens feliciteren wij alle gelukkige prijswinnaars, en bedanken uiteraard iedereen die ons gesteund heeft door het kopen van loten.

BIG Benefiets Diner

Eerste pinksterdag 20 mei heb ik samen met mijn kookgenoten en twee geweldige chef-koks een 7 gangen-diner bereidt voor 50 personen bij de prachtige locatie Sapor Smaakpaviljoen in Valkenswaard. Dochters Iris, Robin en schoonzoon Wouter hebben geholpen in de bediening en m’n jongste dochter Nikki stond samen met vriendin Fleur in afwas!

Door sponsoring van producten van lokale ondernemers komt maar liefst €4600 terecht voor het goede doel: BIG Challenge / Alpe d’Huzes / KWF Kanker bestrijding.

Graag willen we iedereen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt! Het was in één woord geweldig!

BIG Dakar Challenge

Op 1e Pinksterdag hebben we met velen kunnen genieten van een zonovergoten BIG Dakar Challenge. Meer dan 250 mensen hebben deze dag meegereden met een Dakar truck over het ruige motorcrossterrein van MC Deurne. Daarnaast hebben meer dan 60 kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met de motorsport door zelf op een crossmotor te stappen en op het jeugdcircuit een rondje te rijden.

De hele dag was een groot feest en iedereen heeft ervan genoten.

Een ontzettend warme dank gaat uit naar alle sponsoren en met name ook de Dakar truckteams (DDW rallyteam, Dakarspeed, Team Janus van Kasteren, Team Bert Munsters en team van Martijn van den Broek), die de hele dag voor iedereen hebben klaargestaan. Samen hebben we maar liefst 5.300 euro opgehaald voor het goede doel: Big Challenge / Alpe d’Huzes / KWF Kanker bestrijding.

Op youtube staan heel veel filmpjes die tijdens deze dag gemaakt zijn.

Filmpjes BIG Dakar Challenge

Dank je wel!

Cross For The Crocus

De Cross For The Crocus werd gehouden op zondag 18 februari in Oosterhout. Het is niet zo maar een mountainbiketour. Deze cross met een record van 1200 deelnemers is net even anders dan andere. De opbrengst gaat in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is de organisatie in staat een ruime donatie te doen aan o.a. de Alpe D’HuZes. Wij hebben met 13 vrijwilligers van ons Alpe d'HuZes BIG Challenge Team Coppens Diervoeding geholpen bij dit fietsevenement. De één stond bij de fietsenstalling. De ander heeft een groot aantal fietsen afgespoten. Post 4 & 6 was bezet door leden van ons team. We hebben kinderen begeleid bij de jeugdclinic en geholpen bij het uitpijlen van de tour. Een geweldig mooie en geslaagde goed georganiseerde dag!

Op 8 maart hebben we een cheque van €1725 euro in ontvangst genomen van de organisatie van Cross For The Crocus. Een bedrag waar we erg blij mee zijn en die natuurlijk rechtstreek naar ons goede doel gaat.

Alternatieve Big Biggenrace was succes!

Afgelopen zondag, 25 maart heeft het team BIG Challenge Coppens Diervoeding hun BIG Biggenrace gehouden tijdens het evenement Udenhout Onder Zeil. De BIG Biggenrace is iets anders van opzet geworden dan in eerste instantie de bedoeling was. Door een uiteindelijk handhavingsbesluit van de gemeente Tilburg, waar Udenhout onderdeel van uit maakt, heeft de BIG Biggenrace niet kunnen plaatsvinden met echte biggen. We hebben terug moeten grijpen naar de “alternatieve” biggen zoals op de foto zichtbaar is. Door deelnemers het tegen elkaar laten opnemen op de racefiets, donatie’s in ons aanwezige plastic varken en verkoop van T shits / caps / mokken etc hebben we toch het mooie bedrag van netto 842,95 euro opgehaald.Het was tevens ook een zeer gezellig evenement, hiervoor zijn we ook veel dank verschuldigd aan Udenhout Onder Zeil.

Spinningactie basisschool De Wichelroede

Donderdag 29 maart organiseerde het BIG Challenge-team van Coppens Diervoeding een spinningactie op basisschool De Wichelroede aan de Van Heeswijkstraat in Udenhout. Vol enthousiame trapten de kinderen vanaf groep 5 de pedalen van hun spinningfietsjes rond. En met resultaat, want aan het eind van de dag bleken hun inspannigen ruim 360 euro voor Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding te hebben opgebracht. Een geweldige prestatie van al die kleine fietsers.

Giga opbrengst BIG Benefiets Party Udenhout

Zaterdag 7 april was de BIG Benefiets Party van Team BIG Challenge Coppens Diervoeding. Zaal ’t Plein stroomde vanaf 20.00 uur lekker vol. De bezoekers werden op een ludieke manier hartelijk welkom geheten door Betty, Bea en Anton. Iedereen kwam in de juiste setting om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding.
 
Na een krachtige introductie van het team door Betty en indrukwekkende woorden van enkele teamleden over hun motivatie om mee te doen aan dit geweldige event kreeg veilingmeester Pietertje (Pieter Michielsen) het woord. In drie rondes kwamen maar liefst 50 kavels langs die allemaal voor mooie bedragen verkocht werden. Tussendoor draaide DJ Sjors muziek. Tot slot was er de BIG Mysteriedienst waarbij het publiek zes optionele diensten noemden die de zes Udenhoutse en Biezenmortelse leden van team Coppens konden uitvoeren. Uiteindelijk werd gekozen voor opruimen na Udenhout Onder Zeil omdat het team daar de mogelijkheid kreeg om een biggenrace te organiseren. De tweede dienst wordt helpen bij Biezenmortel Bruist om naast het publiek van Udenhout ook het publiek van Biezenmortel te bedanken. In totaal is er deze avond ruim € 6.400,- opgehaald.

Karin Hogervorst, weduwe van Udenhouter Herman Houweling, de oprichter van BIG Challenge, trok de winnende loten voor drie prijzen, geschonken door lokale ondernemers. De hoofdprijs, een fiets ter waarde van € 1.599,- geschonken door rijwielspeciaalzaak De Tweewieler uit Udenhout, trekt het team op 7 juni op de Alpe.

We kijken terug op zeer geslaagde avond die zeker niet kon plaatsvinden zonder de steun van de vrijwilligers. We bedanken ook de sponsoren, dienstenaanbieders, veilingmeester Pieter, DJ Sjors, stagiaire Annelore Maas en natuurlijk het publiek dat gul de portemonnee trok om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

 

14 april 2018 Amstel Gold Race - Toertocht

We kregen een plekje aan de bevoorrading en verwachten dat er meer dan 15000 wielerliefhebbers langszouden komen. Mike heeft voor alle mogelijke scenario’s een oplossing bedacht. Voor koud weer, een warm-houd-kast; voor warm weer, een koelwagen. Zelfs een tentje, om in ware kampeersfeer te raken, én een levensgroot spaarvarken zijn van de partij.
De uitdaging; 1500 lekkere, ambachtelijke worstenbroodjes verkopen, lijkt een haalbare kaart.
Maar al gauw blijkt dat er wel wat redenen bestaan om geen worstenbrood te kopen: “te vroeg’’, ‘’enkel bankkaart op zak’’, ‘’te warm’’ of “als ik da op heb, dan kan ik niet meer fietsen” waren veel terugkerende quotes. Wel veel sympathie voor onze actie. Heel wat (ex)deelnemers aan AD6 stopten voor een korte babbel. Ook mensen die recent of langer geleden een familielid aan kanker verloren hadden, overtuigden ons dat we er voor een goeie zaak stonden.
Maar het resultaat op het einde van de dag was, een relatief lege kassa en een grote hoeveelheid overschot.
En dan blijkt pas de kracht van echt teamwerk. Hoe lang het op de Amstel Gold race duurde op onze worstenbroodjes verkocht te krijgen, des te sneller ging de verkoop nadien. Collega’s en vrienden werden ingeschakeld en zorgden daarmee uiteindelijk toch nog voor een positieve afloop.

Flessenactie

Corné van den Hurk is de jongste deelnemer van ons team en heeft een flessenactie georganiseerd op zijn oude basisschool. Op 5 april heeft Corné samen met zijn vader aan de kinderen uit Biezenmortel uitgelegd waar het statiegeld van de flessen aan besteed zou worden. Op 17 april zijn de flessen werkelijk ingezameld. Het was goed dat ze met een paardentrailer naar de school waren gegaan want de kinderen hadden supergoed hun best gedaan. Deze actie heeft het mooie bedrag van € 262,40 opgeleverd. Leerlingen, juffen en ouders van basisschool Franciscus uit Biezenmortel heel erg bedankt!