Al ruim 95 jaar

een vooruitstrevend

familiebedrijf

InnovatieInno-FeedMVOCoppens ContactMedewerkersGeschiedenis

Geschiedenis

De naam Coppens is in Brabant onlosmakelijk verbonden met het molenaarschap. Verspreid over de hele provincie doemt de naam Coppens in de geschiedenis van molens op. Ook voor Coppens Diervoeding begint het allemaal bij één molen. Een molen in Hoogeloon, gelegen aan de huidige Molenweg.

1925

De 27 jarige Godefridus (Frie) Coppens, geboren en getogen in Udenhout, koopt een eigen molen met schuur en bouwland. Samen met zijn vrouw Anna de Weyer legt hij hier de basis voor wat zal uitgroeien tot Coppens Diervoeding.

1927

Godefridus en Anna Coppens breiden uit. Zij kopen een bakkerij annex kruidenierswinkel aan de Hoofdstraat in Hoogeloon.

1959

De ontwikkelingen gaan snel in de voederindustrie na de oorlog. Na een koekenbreker en een hamermolen, is het tijd voor de bouw van de eerste silo en daarmee de overgang naar een nieuwe mengerij.

1961

Na 36 jaar werken draagt Frie Coppens de zaak in Hoogeloon over aan zijn zoons, Frans en Ad Coppens. Samen gaan ze als tweede generatie aan de slag om het bedrijf verder uit te breiden.

1965

De eerste bulkwagen wordt aangeschaft brengt een eerste vracht naar een klant in Vessem. Het wagenpark bestaat nu uit twee vrachtwagens. Een vrachtwagen uit 1951 en de nieuwe bulkwagen.

1976

Het bedrijf groeit verder. Er komen silo’s bij, bulkwagens, een perserij en een computer voor de administratie. De groei zet onverminderd door en vraagt om meer capaciteit. In Hoogeloon wordt een gloednieuwe fabriek gerealiseerd.

1989

Met de vraag om nog meer capaciteit beseft de familie Coppens dat een extra uitbreiding te veel druk legt op de dorpskern van Hoogeloon. Coppens verhuist van de Kempen naar de Peel. In Helmond aan de Zuid- Willemsvaart wordt de modernste fabriek van Europa gebouwd.

1990

De derde generatie is al werkzaam bij Coppens en neemt in 1990 officieel het stokje over. De twee broers Theo en Fred Coppens gaan samen enthousiast aan de slag.

2000

De directie neemt het besluit om ook de laatste productiefaciliteiten te verhuizen van Hoogeloon naar Helmond. Nieuwe huizen verrijzen op het oude Coppens terrein, waar nog altijd naar de fabriek van Coppens wordt verwezen. Coppens Meng Unie uit Helvoirt en Coppens Mengvoeders gaan samen verder onder de nieuwe naam Coppens Diervoeding.

2010

Bij de fabriek in Helmond wordt het eerste vrachtschip gelost. Hiermee wordt het mogelijk om grondstoffen zowel met vrachtwagens als met het schip te leveren.

2015

Coppens Diervoeding bestaat negentig jaar en viert dit groots met een familiedag bij de fabriek in Helmond

2019

Als eerste voerfabriek ter wereld is er een volledig geautomatiseerde microdosering systeem in gebruik genomen.

Lees meer

Fred en Theo Coppens zijn na ruim 90 jaar de derde generatie binnen Coppens Diervoeding. De passie en toewijding die zij hebben voor het maken van het beste voer voor onze klanten is een inspiratie voor het gehele bedrijf. We blijven samen continu innoveren en streven naar het beste voer voor uw dier. 

 

 

 

 

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden