Een gunstige inkoopprijs is essentieel

Inkoop grondstoffen

InnovatiesMVOCoppens ContactMedewerkersInkoop

Inkoop grondstoffen

Grondstoffen bepalen een groot gedeelte van de kostprijs van diervoeders. Een gunstige inkoopprijs is dus essentieel. Net zoals de kwaliteit én de zekerheid van tijdig leveren. Wij besteden daarom veel tijd en aandacht aan de inkoop van grondstoffen. Fred Coppens is hier binnen Coppens verantwoordelijk voor.

Het inkopen van grondstoffen doet hij samen met onze dochterorganisatie Centrico (Centrale Inkoop Combinatie) uit Oss. Samen houden we de beweeglijke, complexe wereldmarkt in de gaten om zo goed mogelijk in te kopen. Door deze samenwerking delen we de kennis van de markten, waardoor inkoopbeslissingen perfect getimed kunnen worden. We houden de prijsschommelingen zo beperkt mogelijk door in te kopen via de termijnmarkt.

De kwaliteit van de producten staat bij de inkoop voorop. Er worden monsters geanalyseerd voordat de grondstoffen ingescheept worden, bij aankomst in de Rotterdamse haven en voordat ze bij ons de fabriek in gaan. Bovendien werken wij alleen maar samen met door SECURE FEED gecontroleerde en goedgekeurde leveranciers.