Inno-Feed concept vormt al ruim 10 jaar het DNA van Coppens

InnovatieInno-FeedMVOCoppens ContactMedewerkersGeschiedenis

Inno-Feed concept is continu in beweging

Het Inno-Feed concept vormt al ruim tien jaar het DNA van Coppens Diervoeding. Het is een concept dat als leidraad door ons hele bedrijf loopt en de basis vormt voor onze voeders en adviezen. Maar wat is het eigenlijk?

Wat is Inno-Feed?

Inno-Feed is een concept waarin samenwerking de belangrijkste voorwaarde is. Door een goede samenwerking met diernutritionisten, bedrijfsadviseurs, productiemedewerkers en natuurlijk onze klanten kunnen we de beste dierprestaties bereiken in de stal. Het Inno-Feed concept is te verdelen in vier logische stappen die als rode draad door ons bedrijf lopen. Van de inkoop van grondstof tot en met de prestaties van de dieren in jouw stal.

Dierprestaties

De laatste stap; De prestaties van de dieren is eigenlijk ook de allereerste stap die gezet moet worden in dit concept. Elke varkens-of pluimveehouder heeft namelijk eigen doelstellingen. De een wil graag het maximale uit het dier halen terwijl een ander gaat voor werkgemak. Als het doel bekend is, kunnen de eerste drie stappen hierop aangepast worden.

Grondstoffenwaardering en normering

Het maken van een voer start met een grondstof waardering. Nutritionisten van andere bedrijven spreken vaak over voersamenstellingen, maar onze nutritionisten zien dat het verschil ook gemaakt wordt door goed te weten wat er exact in de grondstoffen zit en waar ze vandaan komen. Daarom worden alle grondstoffen die bij ons binnenkomen geanalyseerd. Op basis van deze analyses berekenen onze nutritionisten de voederwaardering van alle grondstoffen. Pas als de waarde van onze grondstoffen bekend zijn, kunnen we de juiste normen bepalen om het voer te kunnen samenstellen. De terugkoppeling van onze klanten en de resultaten van onze proefstallen vormen de basis voor de juiste normering van de voeders.

Uniek productieproces

Tijdens het productieproces in onze fabriek hebben we meerdere mogelijkheden om het voer te bewerken voor een specifieke diergroep. Als eerste zijn we in staat om op grondstofniveau de mate van vermaling, te bepalen. Dit heeft een positief effect op de darmgezondheid van de dieren en kropontwikkeling bij kuikens. Daarnaast zijn we in staat om grondstoffen op drie verschillende niveaus te ontsluiten, zodat we telkens voor de meest optimale manier kunnen kiezen. Hiervoor hebben we een standaard conditioner, een long time conditioner en een expander in onze fabriek. Verder hebben we de mogelijkheid om alle hitte instabiele enzymen pas na het persen op het voer aan te brengen. Dit zorgt voor 100 procent effectiviteit. Sinds kort kunnen we met onze vacuüm coaters de hoeveelheid olie in onze voeders verhogen. De markt vraagt immers om hogere energetische voeders met behoud van goede korrelkwaliteit. Door deze innovatie binnen onze fabriek en de ervaringen die we met hoog energetische voeders hebben opgedaan in onze proefstallen kunnen we nu inspelen op deze vraag.

Advies op maat

Het advies bij onze klanten is een belangrijk onderdeel van het Inno-Feed concept. Dit gebeurt voor een belangrijk deel in de stal tussen de dieren. Het advies dat we geven is natuurlijk afhankelijk van verschillende kengetallen en de wensen van onze klanten. Echter, de basis is de voeropname. Door het monitoren van de voeropname, de resultaten en de doelstelling op het bedrijf kunnen we, met onze eigen adviestools, het resultaat voorspellen en een advies op maat leveren.

Unieke karakter

Om tot goede dierprestaties te komen moet de voerstrategie kloppen en eerder genoemde stappen goed doorlopen worden. Samen zorgen ze voor optimale dierprestaties. Samenwerking tussen diernutritionist en voeradviseur is hierbij essentieel. Wij maken het voer op basis van wat we zien in de stal en daarom gaan onze diernutritionisten regelmatig mee naar varkens- en pluimveeklanten.

Het Inno-Feed concept bestaat inmiddels ruim tien jaar, maar is continu in beweging door de innovatiekracht van Coppens.

Inno-Feed voor varkens en pluimvee:

Biggen    Zeugen    Vleesvarkens  

Vleeskuikens    Ouderdieren    Kalkoenen

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Inno-Feed concept voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze nutritionisten.

Wouter Janssen

Diernutritionist Varkens

Jan Jonkers

Diernutritionist Vleespluimvee

Iris Zweekhorst

Nutritionist

Huub Derix

Diernutritionist Varkens

Saskia van Zon

Diernutritionist

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden