Durf te innoveren!

 

InnovatiesInno-FeedMVOCoppens ContactMedewerkersInkoopGeschiedenis

Innovaties

Innovatie is 'altijd willen verbeteren', in alle facetten van ons bedrijf met een blik op de toekomst. Dit blijkt bij Coppens uit continue productontwikkeling, participatie in duurzame vleesconcepten en het  Inno-Feed concept.

Coppens Innovatieteam

Het Innovatieteam heeft verschillende doelstellingen:

 • Het ontsluit kennis om te komen tot betere dierprestaties. Dit doen de leden door het uitvoeren van onderzoek en door het zoeken naar verbinding met relevante partners
 • Het borgt onze kernwaarde innovatie. Dit doen ze door collega's te stimuleren om te veranderen en te innoveren
 • Het Innovatieteam ontwikkelt nieuwe én bewezen producten voor de pluimvee- en varkenshouderij

 

Innovatiethema's

Het Coppens Innovatieteam werkt binnen vier innovatiethema’s. Dit zijn:

Darmgezondheid

Door de het verlagen van antibioticagebruik en het verhogen van voerefficiëntie is het gezond houden van de darm essentieel. Een hoge darmgezondheid zorgt voor een gezond en optimaal presterend dier. Ook is de uitstoot van onbenut stikstof en fosfor naar verwachting lager bij dieren met een gezond maag- en darmstelsel. Bij een hoge darmgezondheid is de nutriëntbenutting van het maag- en darmstelsel hoog én is het microbiele ecosysteem stabiel. Enkele voorbeelden van projecten die onder dit thema vallen zijn:

 

  Dierprestaties

  Hoewel dierprestaties regelmatig een afgeleide zijn van de gezondheid van het dier, zijn ook grondstofwaardering en -keuze belangrijk voor de productie van hoogwaardige diervoeding. Binnen dit thema onderzoeken we welke grondstoffen het beste ingezet kunnen worden voor welke diergroep, en de daarbij horende waardering. Dat zorgt voor een lagere voerprijs en betere voerefficiëntie. Binnen dit thema werken we onder andere aan de volgende projecten:

  Productietechnologie

  Bij Coppens vinden we de manier hoe we ons voer produceren net zo belangrijk als de gebruikte grondstoffen. Daarom beschikken we over een moderne fabriek waar de productiemethode afgestemd wordt op de diergroep. Het blijft van belang continu te verbeteren om zo niet alleen aan de marktvraag te voldoen, maar ook het verhogen van de productie efficiëntie en productkwaliteit. Voorbeelden van recente projecten zijn:

  Lees meer over het Inno-Feed concept

  Duurzame dierhouderij

  Innoveren is niet alleen belangrijk voor het bestaansrecht van Coppens, maar ook voor de sector waarin we opereren. We willen hieraan bijdragen door de verduurzaming van huidige, en ontwikkeling van nieuwe dierhouderijsystemen. Dit doen we door projecten uit te voeren over het gebruik van alternatieve grondstoffen, of de ontwikkeling van nieuwe houderij-concepten. Denk hierbij aan:

   

  Onderzoeksfaciliteiten

  We zijn trots op onze drie onderzoeksfaciliteiten voor vleeskuikens, gespeende biggen en vleesvarkens, die we gebruiken ten behoeve van de vier innovatiethema’s. We testen of de theorie overeenkomst met de praktijk en leveren bewijs voor onze innovaties en producten. Dit komt allemaal ten goede aan varkens- en pluimveehouder. De verkregen informatie benutten we immers om de dierprestaties en economische resultaten te verbeteren bij onze klanten.
   

  Poultry Research Centre

  Het optimaliseren van prestaties, gezondheid én economische resultaten

  Lees meer

  Swine Research Centre

  Informatie benutten voor het verbeteren van dierprestaties en economische resultaten

  Lees meer

  Piglet Research Centre

  Door onderzoek blijven we onze biggenvoeders continu optimaliseren.

  Lees meer

  Kennispartners

  Net zo belangrijk als onze eigen kennis en proeffaciliteiten zijn onze externe contacten met universiteiten, hogescholen en leveranciers. Door samenwerking met kennispartners vergroten we elkaars kennis en komen we samen tot nieuwe innovaties.

  Meer weten?

  Wilt u meer weten over onze Innovaties? Neem dan contact op met:

  Maarten Hollemans

  Innovatie Manager

  Vraag of opmerking?

  Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

    
   * verplichte velden

   Vacature

   Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden?

   Vacatures

   Staat je ideale vacature er niet bij, solliciteer dan via onderstaande opties:

   Open sollicitatie

   Stage/afstuderen

    

   Wij helpen graag

   Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

    * verplichte velden