Innovatie zit in ons bloed

Innovatie voor continue verbetering

InnovatieInno-FeedMVOCoppens ContactMedewerkersGeschiedenis

Poultry Research Centre

In 2005 opende Coppens Diervoeding in Vlierden het Poultry Research Centre (PRC) voor vleeskuikens. Dit onderzoeksbedrijf is speciaal ingericht voor het uitvoeren van voer- en rassenonderzoek. Het betreft voornamelijk praktisch onderzoek, dat goed aansluit op de vragen uit de markt. De onderzoeken zijn gericht op het verbeteren van de economische resultaten op de bedrijven en/of het optimaliseren van de (darm)gezondheid van de vleeskuikens.

Nieuwe grondstoffen en toevoegingen

Zo worden er nieuwe voertoevoegingen en grondstoffen getest. Veelbelovende kuikenlijnen kunnen we via dit praktijkonderzoek snel op hun waarde beoordelen. Ook kunnen externe bedrijven een verzoek indienen om samen in het PRC een proef op te zetten. De kennis en ervaring die dit oplevert, zorgt voor een win-winsituatie.

Praktijkbedrijf

De proefafdeling is ingericht met 36 hokjes, waarin per hokje 22 tot 24 kuikens kunnen worden gehouden. Dit aantal hokjes is nodig om voldoende herhalingen voor een verantwoord onderzoeksresultaat te krijgen. Het uitvoeren van onderzoek in deze vleeskuikenstal zorgt ervoor dat de resultaten goed implementeerbaar zijn in de dagelijke praktijk. Het proefbedrijf ligt op korte afstand van onze productielocatie. Er bevinden zich geen andere pluimveebedrijven in de directe omgeving. Met ons eigen onderzoekscentrum kunnen we snel proeven opzetten, zodat we direct kunnen inspelen op vragen uit de markt.

Innovatieteam

Ons Innovatieteam voert in nauwe samenwerking met de diernutritionisten meerdere keren per jaar onderzoeken uit in het Poultry Research Centre. Alle voeders worden vooraf gecontroleerd middels een NIR-analyse. Na een proef worden alle gegevens verzameld en zorgt het Innovatieteam voor een statistische analyse en rapportage. De bevindingen worden vervolgens beoordeeld door onze pluimveepecialisten. De resultaten worden onze diernutritionisten geïmplementeerd in ons assortiment vleeskuikenvoeders en adviesprogramma’s.

Behoeften

De wensen van onze klanten staan centraal. We willen aansluiten op hun specifieke doelen en bedrijfsomstandigheden zodat we hun wensen optimaal in kunnen vullen. Dat doen we door onze voeders en managementadviezen op maat aan te bieden.

Praktijkproefstal voor vleeskuikens

 

Naast het Poultry Research Centre hebben we ook nog Research Centra voor vleesvarkens en biggen.

 

 

'Out of the box' denken in onze proefstal

‘We zijn een kennis gedreven bedrijf en willen graag voorop lopen met innovaties. Door onze vleeskuikenproefstal hebben we de mogelijkheid om ‘out of the box’ te denken en ideeën uit het veld direct uit te proberen. Met deze inzichten kunnen we de dierprestaties bij onze klanten verbeteren.’

Lees het interview met Iris Zweekhorst

Poultry Research Centre

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Poultry Research Centre? Neem dan contact op met:

Iris Zweekhorst

Nutritionist

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden