Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Column: Trots op onze veehouderij

Publicatiedatum: 19-02-2020

De huidige discussie over de veehouderij is zo complex dat niemand er meer iets van snapt. Duidelijk is het gebrek aan waardering voor de veehouders en de druk vanuit de maatschappij om onze sector te veranderen. Waarom er veranderd moet worden, is vaag en vaak ook tegenstrijdig.

Grote vraagtekens zetten we bovendien bij het kennisniveau, van de pers en de betrokken lokale en landelijke politici, over de issues die spelen. We verbazen ons dan ook over de manier waarop momenteel beslissingen genomen worden over onze sector. Een sector, die bestaat uit mensen die elke dag keihard werken en iedereen van eerlijk en gezond voedsel voorzien.

Wij willen graag meedenken over de toekomst van onze sector. We willen niet buitenspel gezet worden. We willen, net als jullie, invloed hebben op de beslissingen die gemaakt worden. Elke kans die we daarvoor hebben, pakken we daarom met beide handen aan. Wij willen iedereen oproepen om niet over de sector te praten, maar mét de sector. Het is goed om te zien dat de hele sector zich verenigd en dat we ons samen sterk maken voor een toekomst in de veehouderij.

Wij delen dan ook zoveel mogelijk de positieve verhalen vanuit de sector, maar ook de zorgen die er zijn. Want deze zorgen delen we met jullie. Een aantal van onze collega’s heeft een eigen bedrijf, en ondervinden de onduidelijkheid en de druk die er momenteel heerst persoonlijk.

De beperkingen in het ondernemerschap zijn op dit moment groot en iedere ondernemer kiest hierin zijn eigen weg. Wij denken graag mee om de mogelijke toekomstscenario’s voor jouw bedrijf door te rekenen. Wij willen graag een sparringpartner zijn. Wij zijn trots op onze veehouders en het feit dat we werken in een van de meest innovatieve sectoren ter wereld.

Patrick van den Hurk en Adrie Klaassen
Sectormanagers pluimvee en varkens


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht