Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Deelnemers transparant over voer

Publicatiedatum: 10-03-2021

Deelnemers VoederWaarde.nl transparant over voer In 2020 hebben alle deelnemers van VoederWaarde.nl wederom voldaan aan de normen. Steekproefsgewijs is van ruim 10.000 monsters de voederwaarde gecheckt.

Uit onderzoek is gebleken dat veehouders veel waarde hechten aan transparantie en openheid over de voersamenstelling. Uit onafhankelijke controle blijkt de betrouwbaarheid van de deelnemers van VoederWaarde.nl

Door middel van een gericht analyseschema worden steekproefsgewijs zowel de gebruikte grondstoffen als de geproduceerde diervoeders gecontroleerd op de gehalten. Het aantal monsters is gebaseerd op de tonnage.

Onafhankelijk toezicht

Iedere deelnemer wordt tijdens een jaarlijkse audit door een onafhankelijke controleur gecontroleerd op de werkwijze voor de berekening van de voederwaarde. Ook wordt gecontroleerd of de deelnemer voldoet aan de voorwaarden van VoederWaarde.nl. Deze audits worden uitgevoerd door Schothorst Feed Research. VoederWaarde.nl: Transparant over voer Afgelopen jaar heeft VoederWaarde.nl de strategie herijkt. Dit is gebeurd aan de hand van interviews bij veehouders en deelnemende en niet deelnemende mengvoerleveranciers. Het keurmerk is nog niet zo bekend bij veehouders, maar openheid en transparantie vinden ze wel degelijk belangrijk. Een keurmerk als VoedeWaarde.nl heeft derhalve een positieve invloed op het imago van de voerleverancier. De behoefte van de veehouder staat centraal bij VoederWaarde.nl maar ze wil ook andere voerleveranciers enthousiasmeren voor dit keurmerk. Immers VoederWaarde.nl biedt mengvoerleveranciers onafhankelijk toezicht op de systematiek achter de voederwaardering en dat geeft vertrouwen bij hun afnemers. Bovendien dragen de onderzoeksresultaten bij aan een efficiënte voerproductie, waardoor er kosten bespaard kunnen worden.

Transparantie, openheid en vertrouwen zijn gedeelde kernwaarden van alle deelnemers. Deelname aan VoederWaarde.nl zorgt dat de belofte aan de veehouders tot waarde wordt gebracht. 

Voederwaarde.nl


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht  

Vacature

Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze vacatures:

Vacatures

 

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden