Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Evaluatie LinkFit Programma

Publicatiedatum: 21-12-2020

In het kader van duurzame inzetbaarheid zijn we in 2020 gestart met het LinkFit jaarprogramma. Het programma is een nieuwe integrale aanpak, waarbij een vitale leefstijl centraal staat. Al onze vrachtwagenchauffeurs en productiemedewerkers mochten vrijwillig gebruikmaken van professionele begeleiding bij het verbeteren van hun beweeg- en voedingspatroon. In totaal hebben 19 personen deelgenomen aan het programma.

Resultaten

Inmiddels is het project afgerond. De deelnemers kijken allemaal terug op een leerzaam traject Iedereen gaf aan veel bewuster te zijn geworden. Zo kiezen ze bij het doen van de boodschappen vaker voor gezonde voeding. Ruim 84% van de deelnemers heeft zijn of haar persoonlijke doel gehaald. Dertien deelnemers zijn zich veel bewuster geworden van het belang van voldoende beweging. Ze nemen bijvoorbeeld vaker de trap of gaan op de fiets naar het werk.

Elkaar stimuleren

Dat Coppens investeert in vitaliteit wordt door de deelnemers als zeer positief ervaren. En waar in het begin van het traject deelnemers vooral deelnamen ‘voor het team’, werd tijdens het traject de motivatie steeds meer ‘ik wil dit zélf’: “Je doet het samen, maar in de eerste plaats voor jezelf” gaf een van de deelnemers aan.

Lees meer:

Investeren in een gezonde omgeving

LinkFit

 

Europees Sociaal Fonds

Het project werd mede mogelijk gemaakt door de subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). 

Lees meer:

Investeren in een gezonde omgeving

LinkFit


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht