Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Even voorstellen: Daisy Dirks

Publicatiedatum: 19-03-2020

Hallo, ik ben Daisy Dirks en ik ben vorige week begonnen met mijn afstudeerstage bij Coppens Diervoeding die tot eind juni zal duren. Ik studeer Dierwetenschappen in Wageningen bij de Leerstoelgroep Adaptatiefysiologie. 

Tijdens mijn studie heb ik verschillende projecten gedaan waarbij ik gekeken heb naar het effect op het dier bij een verandering van voer. Bij mijn bachelor thesis heb ik bijvoorbeeld gewerkt aan een verlaagde voeropname bij zeugen tijdens de lactatie en wat voor effect dit heeft op de gezondheid van de zeug. Tijdens mijn master thesis heb ik gewerkt aan het toedienen van levende zwarte soldaat vlieg larven aan vleeskuikens, en heb hierbij gekeken naar de activiteit en pootgezondheid van de kip. Dit vond ik beide interessante onderwerpen; wat voor gezondheidseffecten een voerverandering kan hebben op het dier.

Daarom vind ik het ook erg leuk dat ik hier bij Coppens stage mag komen lopen. Ik zal vooral ondersteuning bieden aan het Innovatieteam, tijdens onderzoeken in de vleeskuiken, biggen en vleesvarkens research centers, bij veldproeven en het uitvoeren van kuikenchecks.

Het onderwerp van mijn opdracht gaat over het effect van eiwitbronnen en eiwitniveaus op de gezondheid en prestatie van vleeskuikens. Ik hoop hier bij Coppens tijdens mijn stage veel te leren en een fijne tijd te hebben.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht