Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Even voorstellen: Saskia van Zon

Publicatiedatum: 15-01-2020

Sinds 6 januari is Saskia van Zon onze nieuwe nutritionist / productmanager voor de varkens- en de pluimveesector. Ze stelt zich graag even voor:

“Mijn naam is Saskia van Zon, ik ben 25 jaar oud en woon in Hilvarenbeek. Al van jongs af aan is bij mij een interesse in alles rondom dieren aanwezig. Dit uitte zich over de jaren heen in het houden van verschillende kleine huisdieren maar ook het hobbymatig houden van kippen en varkens.

Door deze interesse koos ik na de havo voor de opleiding Toegepaste Biologie op de HAS Den Bosch. Na het afronden van deze opleiding besloot ik om een aansluitende master te doen aan Wageningen Universiteit in de richting diervoeding en adaptatiefysiologie, omdat ik behoefte had aan wat meer diepgang. Tijdens mijn studie heb ik meegewerkt aan enkele verteringsonderzoeken bij  vleeskalveren en heb ik tweemaal een thesis (afstudeeronderzoek) afgerond. Voor deze thesissen heb ik gekozen voor een onderwerp over zeugen en biggen bij een voerleverancier en een onderwerp over vleeskuikenouderdieren aan de universiteit of Alberta in Canada.

Met enthousiasme begin ik aan deze nieuwe functie en ik ben benieuwd wat deze nieuwe fase gaat brengen.”

 

Afdeling nutritie


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht