Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Het leveren van voer is van cruciaal belang

Publicatiedatum: 20-03-2020

Het blijven produceren en leveren van voer is van cruciaal belang. Daarom heeft Coppens Diervoeding, net als vele andere bedrijven in de sector, maatregelen genomen om ervoor te zorgen we voer kunnen blijven produceren.

We geven je graag een ’kijkje in onze keuken’ om te laten zien welke maatregelen we hebben genomen.

Afdeling productie opgesplitst
Wij produceren onze voeders normaal gesproken 24 uur per dag in drie ploegen van vier personen. We hebben ervoor gekozen om de ploeg te verkleinen naar drie personen en dus zijn er drie collega’s in de reserveploeg geplaatst. Dankzij deze maatregel hebben we een extra ploeg achter de hand mocht het nodig zijn.

De fabriek is alleen toegankelijk voor productiemedewerkers. De ploegenoverdracht, die voorheen altijd plaats vond in de bedieningskamer, is komen te vervallen. Om te voorkomen dat de verschillende ploegen elkaar fysiek tegenkomen is er afgesproken dat de ploeg die stopt met werken via de trap naar beneden gaat en dat de ploeg die aan hun dienst begint met de lift naar boven gaat. Verder worden de toetsenborden, muizen etc. ontsmet voordat de nieuwe groep collega’s start met werken.  Door het gehele bedrijf hebben de collega’s van verschillende afdelingen geen contact of overleg in dezelfde ruimte. Dit gebeurt momenteel allemaal telefonisch of via online systemen.  

Chauffeurs bulkwagens
Onze chauffeurs houden zich, net als alle medewerkers, aan de richtlijnen van het RIVM . Tijdens het lossen houden ze voldoende afstand met onze klanten en collega’s. Aangezien ook onze chauffeurs in ploegen werken, wordt tijdens de wisseling van de dienst het stuur en het dashboard van de vrachtwagens gereinigd en ontsmet.

Natuurlijk zorgen onze chauffeurs zoals altijd voor het ontsmetten van de bulkwagens voordat ze het erf oprijden. Lees hier meer over op: https://www.coppens.nl/ontsmetten-bulkwagens-onze-verantwoordelijkheid

Extra toiletten voor chauffeurs aanvoer grondstoffen
Er komen geen bezoekers meer op ons kantoor en onze productielocatie in Helmond. Alleen externe chauffeurs, die grondstoffen komen leveren, zijn van harte welkom. Om deze chauffeurs niet in contact te laten komen met onze medewerkers, hebben we een aparte koffiecorner voor ze ingericht en hebben we buiten extra toiletten voor ze geplaatst. Alle lof voor deze chauffeurs die de baan op gaan om onze sector te voorzien van grondstoffen!

Mondkapjes gedoneerd
Zoals bekend, is er een groot tekort aan beschermend materiaal, handschoenen en desinfectanten. Daarom hebben wij het grootste deel van onze mondkapjes, wegwerp overalls en wegwerp overschoentjes naar een lokale huisartsenpost gebracht.

Voldoende grondstoffen
Op dit moment is er nog voldoende voorraad aanwezig van grondstoffen en verloopt ook de voorkoop en leveringen van grondstoffen normaal. Tot op heden kunnen we aan de vraag van onze klanten voldoen. Er zijn voor nu geen aanwijzingen dat de aanvoer in gevaar gaat komen de komende maanden.

Kantoormedewerkers
Op kantoor is van iedere afdeling slechts een persoon aanwezig. De rest werkt thuis. Op deze manier gaan alle werkzaamheden gewoon door. Er zijn wel een paar dingen veranderd. Iedereen gaat tegenwoordig voor zichzelf koffie halen, zodat we zoveel mogelijk afstand houden van elkaar. Verder vergaderen we online. Het was wat uitproberen, maar inmiddels zijn we er aan gewend en hebben we goede afspraken gemaakt om efficiënt te overleggen in deze roerige tijden.

Buitendienst
Onze buitendienst houdt goed contact met onze klanten. Dit gebeurd vooral telefonisch. Alleen als het echt nodig is, en altijd in overleg, gaan onze buitendienstmensen de stal in. Om de geadviseerde afstand te bewaren gebeurt dit hoofdzakelijk zonder de varkens- of pluimveehouder. Na afloop is er een telefonisch overleg om de lopende gang van zaken te bespreken en een advies te geven.

Buitendienst varkens    buitendienst pluimvee

Trots op onze sector!
In de gehele sector wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de schappen in de winkels vol blijven liggen. Samen maken we ons daar sterk voor. We behoren tot de cruciale beroepsgroepen en daar zijn we trots op!


Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe!


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht