Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Het Poultry Research Centre bestaat 10 jaar!

Publicatiedatum: 24-06-2015

In deze periode hebben we er ruim 50 proefrondes gedraaid en bijna 50.000 kuikens afgeleverd. Het PRC is belangrijke tool voor ons, omdat we streven naar continue verbetering voor onze klanten.

Voerproeven
Onze klanten willen een zo hoog mogelijke groei, lage voederconversie, gezonde kuikens en makkelijk werken. Wij optimaliseren daarom continue ons voerassortiment en ontwikkelen we nieuwe lijnen. Hiervoor  achterhalen we wat de beste aminozuurpatronen zijn en willen we zien wat de effecten zijn van verschillende vetbronnen en eiwitconcentraten én van nieuwe grondstoffen, zoals insecten. Aangezien (darm)gezondheid een belangrijk thema is in ons Research Centre is, verrichten GD of dierenartsen regelmatig sectie en bepalen we periodiek het slachtrendement.

Rassenonderzoek
Door nieuwe rassen te vergelijken, weten we wat de eetcapaciteit, groeipotentie en voerefficiëntie van een bepaald ras is, vóórdat de pluimveehouders ze in de stal hebben. Zo kunnen we advies en een voerassortiment op maat leveren en hoeven onze klanten niet zelf de (on)mogelijkheden van een nieuw ras te ondervinden.
Maar we doen meer. Zo is het Volwaardkuiken (1 ster Beter Leven kuiken) mede in ons PRC ontwikkeld, bekijken we de verschillen tussen Home Hatching en traditioneel uitgebroede kuikens én hebben we de Kip van Morgen uitgebreid getest om de juiste voerstrategie te bepalen.

Voetzoollaesiescore
Het doel van dit onderzoek was: Hoe voorkomen we voetzoollaesies? We hebben inmiddels veel inzicht gekregen in het voorkomen van voetzoollaesies. De gemiddelde score van onze klanten is nu 34. Bekijk onze praktische tips op coppens.nl.

Al 25 jaar onderzoek
Het PRC is niet onze eerste proefstal. Daarvoor hadden we al ruim 15 jaar een proefstal in Vessem. We wilden toen al, onder gecontroleerde omstandigheden, de resultaten van verschillende voeders, grondstoffen en rassen onderzoeken.Naast een vleeskuikenproefstal heeft Coppens ook nog twee Piglet Research Centra voor (gespeende) biggen en een Swine Research Centre voor vleesvarkens.

Lees meer over onze Research Centres.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht