Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Hygiëneruimte op vleeskuikenbedrijf

Publicatiedatum: 22-08-2016

Onlangs hebben Patrick en Elvera van den Hurk uit Biezenmortel een hygiëneruimte op hun bedrijf gebouwd.

Patrick: “We hebben de hygiëneruimte bewust vooraan op ons bedrijf geplaatst, zodat we de looplijnen zo schoon mogelijk kunnen houden. Via de rechterdeur kom je vanuit de ‘vuile weg’ de hygiëneruimte binnen. Vervolgens kun je via de hygiënesluis door de linkerdeur het bedrijf betreden. Iedere bezoeker wordt verzocht zich te douchen en schone bedrijfskleding aan te trekken. Buiten draagt iedereen bedrijfsschoenen. In de voorportalen van iedere stal staan laarzen, die in de stal gedragen moeten worden. Op deze manier proberen we insleep van buitenaf zoveel mogelijk te voorkomen.”

“De ruimte is 55 vierkante meter groot," vult Elvera aan. “Om ervoor te zorgen dat een hele laadploeg in korte tijd kan douchen, is de ruimte voorzien van vier douches. Er zijn tevens gecodeerde kluisjes aanwezig, zodat bezoekers hun bezittingen veilig kunnen opbergen. Zowel het ‘schone’ als het ‘vuile’ gedeelte is voorzien van een toilet.”

In het nieuwe bedrijfsgebouw bevinden zich tevens een loods, opslagruimte, kantoor en kantine. In de kantine kunnen medewerkers en bezoekers verblijven voor en na de werkzaamheden.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht