Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Innovatieprijs en oeuvreprijs

Publicatiedatum: 21-01-2016

Innovatieprijs
Tijdens het symposium Hogere Varkensgezondheid heeft varkenshouder Koen Wouters uit Bergeijk de innovatieprijs 'varkens gezonder produceren' gewonnen. De jury beschreef Koen als een voorloper in de varkenshouderij. Hij is innovatief, zeer open en bereid tot het delen van kennis en ervaringen. Koen heeft een eigen systeem ontwikkeld waarin kraamzeugen tijdens de eerste week na de geboorte van de biggen vrij rond kunnen lopen. In dit systeem zijn de varkens goed te controleren en zijn de omstandigheden voor de dieren optimaal. Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige biggen.

Oeuvreprijs voor Ad Kemps
Ad Kemps, innovatiemanager van Coppens, ontving tijdens het tiende praktijksymposium een oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan het Symposium Hogere Varkensgezondheid. Ad is een van de bedenkers én oprichters van dit symposium. Hij heeft zich in de afgelopen tien jaar als medeorganisator ingezet om er een interessant, innovatief en jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Tijdens de uitreiking van de oeuvreprijs werd onder andere stilgestaan bij het feit dat Ad niet alleen ideeën bedenkt, maar deze ideeën ook daadwerkelijk durft om te zetten naar acties die haalbaar zijn in de praktijk.

Dat er na tien jaar nog steeds behoefte is aan deze bijeenkomst voor het verbeteren van de varkensgezondheid blijkt uit de bezoekersaantallen. Het is uitgegroeid van 125 naar bijna 500 bezoekers. Het praktijksymposium is een ontmoetingsplaats geworden waar collega's uit de varkenshouderij kunnen netwerken en informatie uit kunnen wisselen. Ze ontvangen er praktische tips maar worden er ook gestimuleerd om een visie te ontwikkelen voor de toekomst.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht