Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Introductie #DuurzameDinsdag

Publicatiedatum: 06-07-2021

Innovatie is voor Coppens Diervoeding meer dan alleen vernieuwen; het is vooruitlopen en inspelen op de snelle ontwikkelingen in onze sector. Alleen zo kunnen wij onze klanten en ketens helpen met verduurzamen. Beleid en markt stellen namelijk een flinke opgave voor verduurzaming en het transparanter maken van de Nederlandse veehouderij sector: wij gaan de uitdaging graag aan! We zijn ons bewust van de moeilijkheid van de duurzaamheidseisen waar onze klanten aan moeten voldoen. We zien daarin voor onszelf een belangrijke rol om ondernemers hierbij te helpen. 

Het handhaven van een hoge diergezondheid, dierprestaties en een toprendement: dat is ons bestaansrecht. We willen als innovatief bedrijf in de kopgroep plaatsnemen bij verduurzaming en transparantie van de sector. Coppens draagt graag bij aan de productie van lekker en verantwoord vlees! Een groot gedeelte van de CO2 footprint van varkens- en pluimveevlees is afkomstig van grondstoffen. Voersamenstelling en voermanagement spelen dus een grote rol in de milieu impact van de veehouderij.  Daarom kan Coppens het verschil maken in verduurzaming van de sector. Dat doen we graag samen met onze klanten en partners. 

Sinds 2018 zijn we dan ook actief bezig met onze rol in verduurzaming van de Nederlandse veehouderij. Dat doen we met verschillende innovatieprojecten en in onze proefstallen. Onze innovaties en activiteiten gaan we iedere #duurzamedinsdag introduceren op onze sociale mediakanalen. We zijn trots op wat we bereikt hebben en wat we gaan doen: dat delen we graag! 

 
 


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht