Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Juiste moment om te schakelen naar scharrel

Publicatiedatum: 11-03-2016

Coppens Diervoeding is dringend op zoek naar bedrijven die scharrelvleeskuikens willen houden. De vraag naar deze kuikens is namelijk sterk stijgende. Er is dus veel vraag en ruimte om grote aantallen in te kunnen passen.

Als u overweegt om over te schakelen, is dit het juiste moment. Ook voor leg(opfok)kippen- en kalkoenenhouders zijn er volop mogelijkheden. De stallen dienen te beschikken over uitloop en daglicht, eventueel later te realiseren.

“Het houden van vleeskuikens op een alternatieve manier biedt verschillende voordelen”, vertelt Ad Kemps, Innovatie en projectmanager. “Het is vooral makkelijk en plezierig werken. Om een voorbeeld te noemen; de scharrelvleeskuikens hebben in het afgelopen jaar nagenoeg geen last van hittestress gehad. Het is daarnaast mogelijk om het gebruik van antibiotica op een bedrijf sterk te reduceren. Bovendien hebt u minder dierrechten nodig. Er zijn volop mogelijkheden voor grote én voor kleine bedrijven.”

Ad: “Ruim tien jaar geleden zagen we in de markt een stijgende behoefte ontstaan naar scharrelvleeskuikens. Om hier op in te kunnen spelen, zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden van traag groeiende vleeskuikens. Daaruit is onder andere het Volwaard-concept ontstaan. We hebben ervoor gekozen om vanaf het begin de Dierenbescherming te betrekken bij de ontwikkeling van het Volwaardkuiken. Door deze samenwerking hebben we, samen met de Dierenbescherming, het Beter Leven concept mee bedacht en ontwikkeld.”

“We hebben inmiddels een jarenlange ervaring met het houden van scharrelvleeskuikens, de huisvesting, voeding en het klimaat. De dierprestaties van onze klanten zijn dan ook uitstekend te noemen. Het scharrelvleeskuiken heeft in de loop der jaren een flink marktaandeel veroverd. En dit aandeel is nog steeds groeiende,” besluit Ad.

Interesse?

Hebt u ook interesse in de mogelijkheden voor het houden van scharrelvleeskuikens? Nu is het moment om in te stappen. U kunt contact opnemen via +31 (0) 492 – 531600 | info@coppens.nl.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht