Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Lespakket: Wat eten boerderijdieren?

Publicatiedatum: 17-11-2014

Nevedi wil scholieren bijbrengen dat ze iedere dag te maken hebben met boerderijdieren en uitleggen wat deze dieren eten.

Dit doen ze met een gratis lespakket, informatie voor een spreekbeurt en een animatiefilmpje. De boodschap van het lespakket, de spreekbeurt en het animatiefilmpje is: ‘Wat eten boerderijdieren?’. Met onder meer dit lesmateriaal gaat Nevedi op verzoek van haar leden meer bekendheid geven aan de maatschappelijke en economische betekenis van de branche. Producenten van diervoeders zetten zich namelijk dagelijks in voor veilig en lekker eten.

Veilig en lekker eten, dat willen we allemaal. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. In het lespakket kun je in ongeveer 1,5 uur zien wat dieren op de boerderij in Nederland eten, waar dit eten (voer) vandaan komt en de link tussen wat wij en wat dieren eten.

Downloads
Het gratis lespakket en de tips voor een spreekbeurt zijn gratis te downloaden op de website van Nevedi. Het lespakket bevat een script voor de (gast)docent, een werkboekje en een presentatie. Het animatiefilmpje is te vinden op het YouTube-kanaal van Nevedi.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht