Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Mestverwerkingsfabriek met steun uit sector

Publicatiedatum: 05-09-2019

Het Mestinvesteringsfonds (MIF) is een initiatief van 25 mengvoerbedrijven, waaronder Coppens Diervoeding. Greenferm B.V. kan met dank aan deze gezamenlijke financiering uit de sector een mestverwerkingsfabriek bouwen met een capaciteit van 350.000 ton.

Het Mestinvesteringsfonds is een initiatief van 25 mengvoerbedrijven en ondersteunt concrete investeringsplannen met als doel de mestverwerking in Nederland te versnellen. Door het verstrekken van achtergestelde geldleningen is het voor investeerders en initiatiefnemers eenvoudiger om vreemd vermogen aan te trekken voor hun project. Greenferm is het dertiende project van het fonds en hiermee wordt 4,8 miljoen kilo extra fosfaat verwerkingscapaciteit gerealiseerd.

Marc Stals, fondsmanager van het Mestinvesteringsfonds, is enthousiast over het project: “Met de bouw van deze mestverwerkingsfabriek wordt in Midden-Nederland extra mestverwerkingscapaciteit gerealiseerd. Met het eindproduct dat hier wordt geproduceerd worden de afzetmarkten goed bediend en zijn we weer een stap vooruit in het verwerken en verwaarden van mest.

Het mestverwerkingsproces omvat de verwerking van varkens-, rundvee- en kalverendrijfmest in een dunne en dikke fractie. De gekozen technieken hebben zich allemaal bewezen, wat een voordeel is van deze installatie.

Inmiddels is de bouw in Apeldoorn gestart en is ruim 80% van de aan te voeren mest reeds gecontracteerd. Daarmee is er nog (beperkte) ruimte om in te tekenen voor deze mestverwerkingsfabriek.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht