Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Miss Beauty én werken tussen de varkens

Publicatiedatum: 19-05-2021

Corrie van Leerzem is 26 jaar en werkt bij Coppens Livestock varkensfokkerij Klijn in Waalwijk. Naast haar werk in de stal, was ze de afgelopen periode in de race voor de titel Miss Beauty Noord Brabant 2020/2021.

Wat is jouw rol bij Varkensfokbedrijf Klijn?

“Ik ben voornamelijk te vinden in de kraamstal en bij de speenbiggen. Daar kan ik echt iets betekenen voor de toekomst van de varkenshouderij.”

Hoe reageren mensen in je directe omgeving op jouw deelname?

“Mijn omgeving reageerde nogal verrast toen ik even tussen neus en lippen door aankondigde dat ik geselecteerd was voor Miss Beauty of Noord-Brabant. Met mijn deelname wilde ik laten zien dat mensen niet in hokjes te plaatsen zijn. Daarnaast vond ik het een leuke uitdaging om het beste van twee werelden samen te brengen.”

Het is wel een verrassende combinatie; de ene dag in de stal, de andere dag op stiletto’s. Hoe heb je dat zelf ervaren?

“Het was een hele beproeving om dagelijks te schakelen tussen laarzen en stiletto’s. Maar daardoor heb ik wel mogen ervaren dat de agrarische sector en de beauty sector meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie zou denken.”

Heeft jouw deelname een positieve bijdrage geleverd aan het imago van de sector?

“Ja dat denk ik wel, vooral doordat ik op zoek ben gegaan naar de overeenkomsten van deze totaal verschillende sectoren. Een goede gezondheid (en daarmee ook uitstraling) begint met gezonde voeding. Onze Nederlandse boeren doen dagelijks hun uiterste best om gezonde voeding op het bord van de burger te krijgen. Daar tegenover staat dat een positief imago opbouwen met behulp van (social) media de kracht is van de beauty sector. Precies de juiste posts maken, content bedenken, bewust zijn welke dingen juist te benaderen. Iets waar de agrarische sector zich ook sterk in heeft ontwikkeld! Zo mooi om te zien dat deze twee werelden elkaar kunnen versterken. Door eens buiten de comfortzone te stappen en de stoute klompen aan te trekken, kan je zien, ervaren en beleven hoe het er bij een ander aan toe gaat."

Welke prijs heb je uiteindelijk gewonnen?

“Aan het einde van dit avontuur heb ik twee titels in ontvangst mogen nemen: First runner up Miss Beauty of Noord-Brabant 2020/2021 (2e plaats) én Miss Charity 2020/2021. Ik ben zo trots als een pauw dat ik de agrarische sector heb mogen vertegenwoordigen in de spotlight omringt door glitter & glamour. Maar, nu er een einde is gekomen aan mijn stiletto avontuur ben ik ergens toch wel blij dat ik weer volledig terug mag naar mijn natuurlijke habitat, want mijn avontuur tussen de knorren is nog lang niet afgelopen.”


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht