Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Nieuw biggenvoer adviesprogramma

Publicatiedatum: 02-09-2015

De biggenproductie is fors gestegen op zeugenbedrijven. Dut vergroot de uitdaging om kwalitatief goede en gezonde biggen af te leveren. Het vernieuwde Inno-Feed Biggenvoer Adviesprogramma biedt praktische handvaten en stelt de juiste randvoorwaarden voor het houden van biggen en zorgt voor perfecte dierprestaties.

4 pijlers
Waarborging van de pijlers water, management, voeding en klimaat is de absolute voorwaarden voor optimale biggenprestaties.

Water
Onderzoek toont steeds weer aan dat de kwaliteit en beschikbaarheid van drinkwater op veel bedrijven ondermaats is. Controle van de drinkwatervoorziening op uw bedrijf is een must!

Management
Wij hebben een praktische afdelingskaart ontwikkeld die u in staat stelt het management inzichtelijk te maken. Vanaf spenen wordt de kwaliteit van de biggen elke zeven dagen geëvalueerd. De informatie op de afdelingskaart wordt gebruikt voor de evaluatie van de ronde.
Voeding
Door focus op dier- en darmgezondheid en het juiste voermanagement zijn we in staat de prestaties van uw dieren te verbeteren.

Klimaat
Net als drinkwater, is het stalklimaat op veel bedrijven onder de maat en zijn aanpassingen nodig om de technische resultaten te verbeteren. Structurele waarborging van de kwaliteit van het stalklimaat is essentieel.

Nieuw kengetal
Het resultaat van verbeteringen op basis van de vier pijlers is meetbaar met ons nieuwe kengetal: het Afleverpercentage. Dit kengetal geeft weer hoeveel van de gespeende biggen daadwerkelijk als kwaliteitsbig verkocht werden en wat het aandeel uitval en slachtbiggen is. Het Afleverpercentage wordt als volgt berekend:

Afleverpercentage =
aantal verkochte kwaliteitsbiggen / aantal opgelegde biggen x 100%.

Wilt u weten wat dit voor u oplevert? Bel. +31(0)492-580550.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht