Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Omschakelen naar scharrel biedt kansen

Publicatiedatum: 29-11-2021

Alle supermarkten hebben aangegeven dat ze per 1 januari 2023 om willen schakelen naar het Beter Leven Keurmerk. Pluimveehouders worden daardoor genoodzaakt na te denken wat ze hiermee moeten doen. Ga ik ook omschakelen naar scharrel of door op de huidige weg? Heb ik opvolging? Wat komt er allemaal bij kijken als ik om wil schakelen? Wat zijn de kosten en opbrengsten?

Uitdagingen

Deze marktverandering brengt voor pluimveehouders kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Juist in de eerste fase naar omschakeling, is het belangrijk om je goed te laten informeren en daarbij betrouwbare partners te zoeken. Als grondlegger van het scharrelconcept is Coppens Diervoeding ervan overtuigd dat we als geen ander begeleiding kunnen bieden bij deze omschakeling. Met ons specialisme in het scharrelconcept hebben we al veel pluimveehouders geholpen bij de overstap naar scharrelkuikens. We delen die kennis en ervaring graag met jou.

Omschakeling

Het omschakelen naar een scharrelconcept vraagt een aanpassing van de bedrijfssituatie. Zo kan het creëren van een uitloop voor sommige bedrijven een uitdaging zijn. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren welke constructies zijn toegestaan binnen het concept en op welke manier het voor jouw bedrijf het beste inpasbaar is te maken. Onze buitendienst is volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierin en kan je hierbij optimaal begeleiden. Zo zijn er wellicht meer mogelijkheden voor jouw bedrijf dan je op voorhand zou verwachten.

Overweeg je een omschakeling?

Met behulp van een rekenmodel kunnen we laten zien of het scharrelconcept bij jouw bedrijf past. We maken samen een realistische inschatting van het verwachte rendement op basis van de resultaten die daadwerkelijk bij onze klanten worden gerealiseerd. We zetten alles op een rij. Desgewenst maken we een business plan, zodat jij een gedegen keuze kunt maken voor de toekomstige bedrijfsvoering.

Groeiende vraag

De vraag naar scharrelvlees door de retail groeit enorm. Daarom is Coppens Diervoeding met spoed op zoek naar pluimveehouders die hun stal en werkwijze willen afstemmen op het houden van scharrelvleeskuikens. Ook voor pluimveehouders in andere sectoren, zoals leg-, opfok-, kalkoenen- of eendenbedrijven kan een omschakeling interessant zijn.

De voordelen:

  • Ideale combinatie tussen uitdagend en plezierig werken.
  • Gegarandeerde afzetmogelijkheden met stabiele rendementen.
  • Robuuste en gezonde trager groeiende kuikens.
  • Minder dierrechten nodig.
  • Zowel grote als kleine bedrijven kunnen deelnemen.
  • Goed te combineren met andere werkzaamheden.
  • Positieve ontwikkeling voor de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf.

 

Interesse?

Heb je interesse in een oriënterend gesprek met één van onze pluimvee adviseurs? Maak dan een afspraak:

Buitendienst Pluimvee

 


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht