Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Overname Coppens door de Heus

Publicatiedatum: 20-07-2021

Met overname van Coppens kan De Heus nog beter voldoen aan de groeiende klantenwens

Koninklijke de Heus heeft overeenstemming bereikt met de familie Coppens over de overname van Coppens Diervoeding. Strategische gelegen in Helmond beschikt Coppens over een moderne diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton. Het bedrijf heeft een regionale sterke positie verworven binnen de varkens- en vleeskuikensector. Genoemde overname past uitstekend in de ambitie van De Heus om haar productie te flexibiliseren en -capaciteit uit te breiden en daarmee verdere groei mogelijk te maken. De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

Met haar bedrijf (= opgericht in 1925) kan de familie Coppens terugkijken op een succesvolle en rijke geschiedenis van bijna 100 jaar, waarin zij altijd flexibel en doeltreffend op veranderende marktomstandigheden wist in te spelen dan wel hierop vooruit te lopen. Door haar modern uitgeruste fabriek en sterke nutritionele kennis heeft Coppens zich altijd positief weten te onderscheiden met haar kwalitatief toonaangevende diervoeders. Ook de afgelopen jaren heeft Coppens haar verkoopvolumes zien stijgen. Door de verwerving van Swinco in 2018, een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van nutritionele concepten en producten binnen de pluimvee- en varkenshouderij, wist Coppens haar productportfolio verder te versterken.

“De Heus en Coppens delen een lange geschiedenis in het bedienen van de veehouderijsector met kwaliteitsvoeders. Beide familiebedrijven zijn diepgeworteld in de Nederlandse veehouderij. Al sinds jaar en dag is er over en weer veel wederzijds respect. Veel familie- en bedrijfswaarden hebben wij gemeenschappelijk. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de positie van Coppens en haar medewerkers richting toekomst onder de vleugels van De Heus goed geborgd zijn“, aldus Hendrik de Vor, Algemeen Directeur van Coppens.

Door de overname van Coppens ziet De Heus haar productiecapaciteit toenemen. Inclusief de nieuw verworven fabriek in Helmond, beschikt De Heus over 10 diervoederfabrieken in Nederland. Co de Heus, CEO van Koninklijke de Heus, zegt hierover: “Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst. In een uitdagende markt, wisten wij ons ook de afgelopen jaren positief te ontwikkelen. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de waardering, die wij van een groeiend aantal klanten krijgen. Marktomstandigheden, behoeftes van consumenten en wensen van supermarktorganisaties veranderen voortdurend. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk blijven ondersteunen om te voldoen aan de behoefte van supermarktorganisaties en consumenten naar ketenconcepten. Hiervoor is het belangrijk dat wij voldoende productiecapaciteit en -flexibiliteit hebben. Met de overname van Coppens zijn wij hier nog beter toe in staat”.

“Ik ben blij dat Coppens nu onderdeel is van het familiebedrijf De Heus. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie. De aankomende periodes gaan wij gezamenlijk aan de slag om beide bedrijven zo goed mogelijk met elkaar te integreren. Wij blijven ons in Helmond focussen op de productie van varkens- en vleeskuikenvoeders. Ik ben blij dat wij op korte termijn ook al een extra volume voor De Heus kunnen produceren. Ik kijk ernaar uit om vanuit Coppens persoonlijk leiding te geven aan dit integratieproces”, zegt Hendrik de Vor over de acquisitie.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht