Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Piglet Research Centre geopend

Publicatiedatum: 19-08-2015

Er is nog winst te behalen door het verbeteren van de resultaten van gespeende biggen. Daarom investeren wij in deze diergroep, die extra aandacht vereist. Met het onlangs geopende Piglet Research Center testen we op een professionele manier biggenvoer, voerstrategieën en nieuwe grondstoffen. De resultaten uit dit onderzoekscentrum benutten we om de dierprestaties bij onze klanten verder te verbeteren.

Wegen en meten
Het Innovatie Team Coppens (ITC) voert, vier keer per jaar, een proef uit met 1300 biggen op het Piglet Research Centre. De gespeende biggen worden minimaal drie keer per ronde gewogen. Dit doen we bij opleg, tijdens voerschakelingen en bij het afleveren. Daarnaast wordt de voeropname dagelijks geregistreerd. De resultaten uit de verschillende proeven, worden door onze diernutritionisten geïmplementeerd in ons biggenvoer en in onze adviesprogramma’s en komen uw biggen dus direct ten goede.

Waarom deze investering?
Onze klanten hebben behoefte aan producten en adviezen die aansluiten op hun specifieke doelen, wensen en bedrijfsomstandigheden. Wij onderzoeken daarom nieuwe grondstoffen, biggenvoeders en voerstrategieën.

Door onderzoek blijven we onze biggenvoeders continu optimaliseren. We weten immers steeds beter hoeveel een big werkelijk eet en groeit en wat zijn potentie is. De voersamenstelling en het management kunnen op deze manier nog beter afgestemd worden op de werkelijke behoefte van de big. Hierdoor wordt de jeugdgroei optimaal benut.

Naast het Piglet Research Centre hebben we ook Research Centra voor vleesvarkens en vleeskuikens.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht