Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Programma aanbod varkensstudieclub

Publicatiedatum: 08-09-2017

Wij hebben weer ons best gedaan om, voor uw studieclub, interessante studiebijeenkomsten voor te bereiden. Onze adviseurs en diernutritionisten verzorgen graag een programma voor u op locatie of bij onze fabriek. Een greep uit de mogelijke onderwerpen:

1. Vernieuwing in de zeugenhouderij

Samen met Topigs Norsvin hebben wij de gewichtsontwikkeling op een zeugenbedrijf per pariteit gevolgd. Hieruit bleek dat de gewichtsontwikkeling van de zeug zeer bepalend is voor de worpresultaten in de huidige en de daarop volgende worp.

Naar aanleiding van deze resultaten, maar ook om tegemoet te komen aan de eisen die de hedendaagse hoogproductieve, meer vlees typische zeugen stellen, wegen we de dieren en zorgen we voor de juiste darm microbiota.

Graag presenteren we deze aanpak waarmee u uw bedrijfsresultaten verder kunt verbeteren.

2. Een goede big verkoopt zichzelf

Wij brengen uw biggenstal geheel in kaart volgens ons Inno-Feed biggen concept. Zowel water, klimaat, management als voer worden volledig onderzocht. Samen brengen we alle pijlers op orde. Dan krijgt u gegarandeerd die kwaliteitsbig!

Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden kunnen we dit concept toelichten in uw studieclub.

3. Toekomst vleesvarkenshouderij; Hoe maak ik de juiste keuze?

Als vleesvarkenshouder komt u vroeg of laat voor de keuze te staan: Stop ik op termijn? Of maak ik mijn bedrijf toekomstbestendig voor verkoop of opvolging? Verschillende vragen leven onder varkenshouders die twijfelen over eventuele uitbreiding. Kan het uit? Wat is het juiste moment? Welke financieringsmogelijkheden biedt de bank? Bij het nemen van zulke beslissingen is de kans groot dat u het overzicht verliest. Tijd dus voor een gestructureerde aanpak!

Tijdens een studieavond welke specifiek toegespitst wordt op vleesvarkenshouders helpen we u op weg. We gaan in op de vragen: Wie ben ik nu? Waar sta ik nu? Waar wil ik naar toe? Vervolgens rekenen we een aantal praktijkvoorbeelden door, waarvan er één of meerdere vergelijkbaar zullen zijn met uw situatie.

Kijkje in onze keuken!

Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan onze productielocatie in Helmond. Dit kan gecombineerd worden met een van de andere onderwerpen.

Interesse?
Heeft u interesse in één of meerdere onderwerpen voor een studiebijeenkomst, dan kun u contact opnemen via mail of T 0031 (0)492 531600. Samen met u kunnen we een programma samenstellen, dat aansluit bij de wensen van uw studieclub.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht