Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Programma aanbod varkensstudieclub

Publicatiedatum: 05-09-2018

Wij hebben weer ons best gedaan om, voor uw studieclub, interessante studiebijeenkomsten voor te bereiden. Onze adviseurs en diernutritionisten verzorgen graag een programma voor u op locatie of bij onze fabriek. Een greep uit de mogelijke onderwerpen:

1. Vernieuwing in de zeugenhouderij

Samen met Topigs Norsvin hebben wij de gewichtsontwikkeling op een zeugenbedrijf per pariteit gevolgd. Hieruit bleek dat de gewichtsontwikkeling van de zeug zeer bepalend is voor de worpresultaten in de huidige en de daarop volgende worp.

Naar aanleiding van deze resultaten, maar ook om tegemoet te komen aan de eisen die de hedendaagse hoogproductieve, meer vlees typische zeugen stellen, wegen we de dieren en zorgen we voor de juiste darm microbiota.

Graag presenteren we deze aanpak waarmee u uw bedrijfsresultaten verder kunt verbeteren.

2. Een goede big verkoopt zichzelf

Wij brengen uw biggenstal geheel in kaart volgens ons Inno-Feed biggen concept. Zowel water, klimaat, management als voer worden volledig onderzocht. Samen brengen we alle pijlers op orde. Dan krijgt u gegarandeerd die kwaliteitsbig!

Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden kunnen we dit concept toelichten in uw studieclub.

3. Marktgericht varkensvlees produceren; Luister naar de afnemer!

De term ‘ketengericht produceren’ is duidelijk uit te leggen aan de hand van een piramide. De basis van de piramide wordt gevormd door veiligheid en continuïteit. Dit zijn de essentiële eisen voor een goede productie. Daarna volgt prestatie en gezondheid. Als top van de piramide wordt extra meerwaarde aangebracht aan het product.

Wat kun je zelf doen om een onderscheidend product op de markt te brengen, dat aansluit bij de wensen van de klant? Kijk daarbij vooral naar jezelf als varkenshouder en naar de markt waarvoor je produceert. Dit topje van de piramide wordt in de toekomst steeds belangrijker. Het is essentieel om het goede Nederlandse kwaliteitsvarkensvlees te kunnen vermarkten in binnen- en buitenland. Weet dus wat de markt vraagt en speel erop in!

Kijkje in onze keuken!

Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan onze productielocatie in Helmond. Dit kan gecombineerd worden met een van de andere onderwerpen.

Interesse?
Heeft u interesse in één of meerdere onderwerpen voor een studiebijeenkomst, dan kun u contact opnemen via mail of T 0031 (0)492 531600. Samen met u kunnen we een programma samenstellen, dat aansluit bij de wensen van uw studieclub.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht