Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

ProPlume; Nieuwe vleespluimveespecialist

Publicatiedatum: 07-12-2017

Samen met Voeders Degrave uit Staden (West-Vlaanderen) is Coppens Diervoeding een nieuw bedrijf gestart; ProPlume. We gebruiken de kennis en expertise van beide familiebedrijven om vleespluimveehouders in Vlaanderen te helpen bij het realiseren van uitmuntende technische resultaten, een goede, stabiele darmgezondheid en optimaal financieel rendement.

Voorheen produceerde Voeders Degrave uitsluitend varkensvoeders, maar afgelopen jaar hebben zij geïnvesteerd in een nieuwe perslijn en vacuümcoater. Daarmee kunnen ze vanaf 2018 ook vleeskuikenvoeders produceren.De voeders voor ProPlume worden in Staden geproduceerd, om de transporttijden naar het afzetgebied zo kort mogelijk te houden. Logischerwijze zal ook de order aanname in Staden plaatsvinden. Coppens neemt de verkoop van de ProPlume voeders voor haar rekening, evenals de nutritionele begeleiding. Ook de contracten met slachterijen worden vanuit Helmond verzorgd.

Bert van Boxtel
Om dit nieuwe bedrijf vorm te geven is Bert van Boxtel in dienst gekomen. Bert werkt al acht jaar in de vleeskuikensector in West- en Oost-Vlaanderen en heeft dus ruime ervaring. “Het opzetten van een nieuw bedrijf is een mooie uitdaging,” aldus Bert. “Het mooie is dat beide participerende bedrijven dezelfde, klantgerichte, manier van werken hanteren, waardoor de samenwerking en communicatie tussen de bedrijven zeer voorspoedig verloopt. Ook in de naam ProPlume komt dit tot uitdrukking.We zijn er namelijk voor de PROfessionele vleespluimveehouder en we zijn PRO pluimveesector. Alle betrokkenen zijn zeer gemotiveerd om dit mooie, nieuwe initiatief tot een succes te maken.”

Middels gedegen marktonderzoek bepalen we de juiste propositie van ProPlume. Als we volledig klaar zijn om in Staden vleespluimveevoer te kunnen produceren en de marktaanpak bekend is, gaan we ook een vertegenwoordiger aannemen voor de verkoop.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht