Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Toekomst vleesvarkenshouderij

Publicatiedatum: 22-12-2016

Maandag 19 december hebben we tijdens een interessante, enerverende studieavond zo’n 35 vleesvarkenshouders mogen ontvangen. De avond werd ingevuld door Kees Ligthart, agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB. Het thema was: Toekomst vleesvarkenshouderij; Hoe maak ik de juiste keuze?

Tijdens het eerste deel van de avond werden de huidige ontwikkelingen binnen de Nederlandse vleesvarkenshouderij gepresenteerd aan de hand van verschillende kengetallen. Tevens kwam de marktpositie van Nederland ten opzichte van het buitenland aan bod. Voor de individuele vleesvarkenshouder ligt er de uitdaging om in te spelen op de toekomst. Zij zullen voor zichzelf moeten bepalen: Wat wil ik? Wat kan ik? Wat moet ik? En wat presteer ik?

Daarom is het goed jezelf een spiegel voor te houden en te bepalen wat je sterke en zwakke punten zijn. Met die kennis kun je je sterke punten benutten en je valkuilen ontwijken en je bedrijf op de juiste manier te ontwikkelen om de markt op de beste wijze te benaderen.

Aan de hand van een casus en enkele stellingen werd de discussie in de zaal vervolgens flink aangewakkerd. Verschillende varkenshouders vertelden over hun ervaringen met het werken in bepaalde concepten en gaven hun visie ten aanzien van de toekomstige vraag naar varkensrechten.

Wij kijken terug op een interessante, drukbezochte studieavond en we hopen dat de aanwezige vleesvarkenshouders aan de slag kunnen met de tips en adviezen die gegeven zijn.


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht