Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Varkensgezondheid Symposium verslag

Publicatiedatum: 30-01-2020

Op 28 januari jl. vond het Hogere Varkensgezondheid symposium plaats in het Evoluon in Eindhoven. Met ruim 400 aanmeldingen was het een drukke en leerzame dag onder het genot van een lekker hapje en drankje.

De middag startte met een inspirerend voorwoord van Adrie Klaassen. Onder begeleiding van Han Swinkels mocht professor Jeroen de Wulf de middag aftrappen met de vraag: Investeren in bio veiligheid loont? Met onderbouwing van meerdere studies kon de conclusie getrokken worden dat het in ieder geval zorgt voor een betere productie en gezondheid.

In de verschillende sub sessie werd er gesproken over onder andere PRRS en  AVP in combinatie met de kosten die deze ziektes met zich meebrengen. Daarnaast waren er 2 lezingen over diergezondheid en economie. Een vanuit de praktijk met Wikke Kuller en een vanuit de Wageningen Universiteit met Robert Hoste. Als laatste was er een lezing van de POV over het actieplan ‘Vitale Varkenshouderij’.

Veel stof om over na te praten tijdens de pauze voordat de afsluitende lezing begon van varkenshouder Jeroen van Doremalen over zijn ervaringen met depop-repop.

Tijdens het heerlijke buffet op de informatiemarkt van het symposium werd er nog druk gepraat en gediscussieerd over alle presentaties van die dag. Kortom een geslaagde 14de editie van het Hogere Varkensgezondheid Symposium. Tot volgend jaar!


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht