Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Voorbereid op stijgende vraag

Publicatiedatum: 19-08-2015

De eerste weken van juni 2015 gaan de boeken in als twee van de spannendste weken in de historie van Coppens Diervoeding. De fabriek ging namelijk, weliswaar gepland, vijf dagen dicht; Een unieke gebeurtenis in de Nederlandse mengvoerindustrie.

De reden van deze stilstand was een noodzakelijke uitbreiding van het productieproces in verband met de stijgende vraag naar onze voeders. We hebben deze gelegenheid tevens benut om wederom een vernieuwingsslag te maken.

Uitbreiden en vernieuwen
In deze periode zijn twee kleinere hamermolens vervangen door exemplaren met een hogere maalcapaciteit en is een tweede walsenstoel geplaatst. Door deze aanpassingen is de totale maalcapaciteit toegenomen en hebben we voldoende capaciteit gecreëerd voor de plaatsing van de vierde perslijn later dit jaar. Daarnaast zijn in deze periode de elektra-voorzieningen uitgebreid.

Om plaats te maken voor vier vacuüm coaters hebben we de fabriek met twee verdiepingen verhoogd. Door een vacuüm te creëren in de coater trekken de toegevoegde oliën, vetten, vitamines en enzymen beter in de korrel. Tevens kan het aandeel te coaten vetten en oliën nu verhoogd worden, waardoor we hoger geconcentreerde voeders kunnen produceren; Een verdere ontwikkeling in ons Inno-Feed procedé. In 2008 kregen we de flexibiliteit om per voersoort en per grondstof de gewenste maalfijnheid en ontsluitingsgraad te bepalen. Nu, zeven jaar later, worden we met het coaten onder vacuüm ook flexibeler in toepassingen van de overige toevoegingen.

Dank u wel!
Mede dankzij een goede inventarisatie vooraf en de volledige medewerking van onze klanten in de weken voorafgaand en tijdens de stilstand van de fabriek is de verbouwing soepel verlopen. Wij danken u hartelijk voor uw begrip en medewerking. Met de gedane aanpassingen zijn wij weer klaar voor de toekomst!


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht