Sector in beweging

NieuwsarchiefAgenda

Webinar: Belangrijke 1e week vleeskuikens

Publicatiedatum: 01-06-2021

Donderdag 10 juni 2021 van 16.00 - 17.15

Georganiseerd door Elanco. Onze college Maarten Hollemans is gastspreker tijdens dit webinar. 

U weet als geen ander dat een optimale start van groot belang is voor het behalen van goede resultaten met uw vleeskuikens. De groei in de eerste week is bepalend voor het eindgewicht. Ook de uniformiteit van het koppel wordt grotendeels bepaald in de eerste levensweek. De groei van het maagdarmstelsel begint kort na de opname van het eerste voedsel. Het maagdarmstelsel is het grootste afweerorgaan van het lichaam. Voor een goede start is het dus belangrijk dat de kuikens zo snel mogelijk na aankomst op het bedrijf voer en water op kunnen nemen. Uitkomst in de stal kan hier een belangrijke rol in spelen.

Vleeskuikens in de stal uit het ei laten komen in plaats van op de broederij is een opkomende trend. Over hoe deze ontwikkeling de afgelopen jaren is verlopen vertelt Frank de Louw u graag meer. Vanzelfsprekend heeft uitkomst in de stal gevolgen voor de gezondheid van uw vleeskuikens. Hoe helpt uitkomst in de stal bij een gezonde eerste week? Filip Boel neemt u graag mee in zijn antwoord op deze vraag. Maarten Hollemans zal toelichten hoe u tijdens de eerste levensweek van de kuikens het fundament voor een succesvolle ronde kunt leggen. Hij gaat hier verder in over vroege voeding en de Coppens Kuikencheck. Tenslotte is er nog ruimte voor een praktijkervaring in de vorm van een video. We zijn bij Bart Janssen op zijn bedrijf geweest en stelde hem de vraag “Hoe zorg jij voor een optimale eerste week?”.

Graag nodigen wij u uit voor dit webinar van 1u 15min, waarin Philippe Gelaude (Elanco) u mee zal nemen langs de verschillende sprekers.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en discussie!

Registreren

 


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht