Bekijk hieronder hoe wij onze bulkwagens ontsmetten

Onze verantwoorde- lijkheid

Ontsmetten bulkwagen; onze verantwoordelijkheid

Te vaak worden we geconfronteerd met besmettingen zoals vogelgriep of de Afrikaanse Varkenspest. Gelukkig doen we er in Nederland heel veel aan om besmetting op commerciële varkens- en pluimveebedrijven te voorkomen. Ook Coppens Diervoeding neem hierin haar verantwoordelijkheid heel serieus. 

Voorkomen is beter dan genezen. Op het moment dat er bedrijven besmet zijn, is het voor iedereen logisch dat alle transportmiddelen gereinigd en ontsmet worden. Ook bij dreiging van een ziekte vinden wij dat we deze maatregel moeten nemen in het belang van onze klanten en de sector.

Hieronder een inkijk hoe we dat bij Coppens Diervoeding organiseren.

Reiniging

Al onze bulkwagens worden eenmaal per dag schoongespoten bij onze fabriek. In ieder geval de kritische delen, zoals de wielen, de wielkasten en het bestuurdersmatje worden gereinigd.

Ontsmettingsbak

Als de bulkchauffeurs het terrein bij de fabriek op komen rijden, dan rijden ze altijd door de ontsmettingsbak. Dan doen overigens alle vrachtwagens. Ook de aanvoerwagens die grondstoffen komen afleveren.

Losslangen

Ook de losslangen worden iedere dag inwendig schoon gespoten. De kokers zijn open, dus tijdens het rijden worden deze automatisch droog geblazen.

Automatisch ontsmettingssysteem

Al onze bulkauto’s zijn uitgerust met een automatisch ontsmettingssysteem. De chauffeurs kunnen met een druk op de knop alle wielen ontsmetten. Dit doen ze als ze voordat ze het bedrijf van onze varkens- of pluimveeklant oprijden én direct als ze het bedrijf  weer verlaten hebben na het lossen.

Banden ontsmetten

Terwijl de chauffeur stapvoets rijdt, worden alle banden automatisch ontsmet. In de boordcomputer van de vrachtwagen wordt tegelijkertijd vastgelegd dat de vrachtwagen ontsmet is.

Tijd besparen

We hebben voor dit systeem gekozen omdat het veel tijd bespaart. Voorheen werd het ontsmetten met de hand gedaan.

Extra maatregel

Onze chauffeurs trekken tijdens het lossen daarnaast wegwerp overschoentjes en overall aan. (Dit is niet verplicht, maar een extra maatregel die wij hebben ingevoerd). De overalls en overschoentjes blijven achter op het bedrijf in een container die hiervoor beschikbaar wordt gesteld door de pluimvee- of varkenshouder.

Het ideale is dat deze container net buiten het erf staat, zodat de chauffeur hun overall achter kunnen laten op het moment dat ze net het erf af zijn gereden.

Wij willen er alles aan doen om te voorkomen dat er een besmetting via ons plaatsvindt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hygiëne, protocollen, ontsmetten en / of preventie  bij Coppens Diervoeding? Neem dan eens een kijkje op de pagina van onze kwaliteitszorg medewerkers.

 

(De foto’s zijn ter beschikking gesteld door www.Berdex.nl.)

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
* verplichte velden