VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Klimaat

Onze adviseurs geven tips om het klimaat optimaal te houden tijdens alle seizoenen bij vleeskuikens, kalkoenen en ouderdieren.

 

Welk koelsteem past het beste bij uw bedrijf?

 Wij hebben de verschillende koelsystemen, die in de praktijk het meest worden toegepast op pluimveebedrijven, op een rijtje gezet. We leggen uit hoe ze werken, wat de voor-en nadelen zijn en wat de ervaringen zijn van pluimveehouders. De koelsystemen die aan bod komen zijn: Nevelkoeling (in en buiten de stal), padkoeling, tunnelventilatie en sprinklers in de stal.

Lees meer

Voorkom hittestress bij pluimvee

Beginnende hittestress kunt u herkennen aan kuikens, kalkoenen of ouderdieren die met hun bek open en hun vleugels wijd zitten en in een verder stadium door een verhoogde uitval. Bij temperaturen boven de 25°C kunnen zware kuikens dan ook problemen krijgen met hun temperatuurregulatie. Begin dus op tijd met het nemen van maatregelen om het uw kuikens zo makkelijk mogelijk te maken.

Bekijk de tips

Klimaatschommelingen in het voorjaar

We hebben geen invloed op het sterk wisselende buitenklimaat in het voorjaar. De grootste valkuil in deze periode is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht. De temperatuur kan op een mooie lentedag oplopen naar 20 graden Celsius, terwijl het in de nacht kan vriezen. Tijdige bijsturing is nodig om de omstandigheden in de stal optimaal te houden.

Lees de tips van onze adviseurs

Patrick van den Hurk

Commercieel manager Vleespluimvee

Oscar Visser

Accountmanager Vleespluimvee

Martijn Kuijken

Accountmanager Vleespluimvee

Rens van Berkel

Accountmanager Vleespluimvee

Johan Venken

Accountmanager Vleespluimvee
 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden