Een innovatieve kijk op de wereld van diervoeding

Coppens Contact

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Persbericht: Goedkeuring ACM voor overname

Publicatiedatum: 06-10-2021

Na goedkeuring van de mededingingsautoriteit ACM heeft Koninklijke De Heus op 1 oktober jongstleden de acquisitie afgerond van Coppens Diervoeding. Na afronding van de overname gaan Coppens Diervoeding en De Heus verder met de ontwikkeling en uitvoering van de plannen om de verschillende bedrijfsonderdelen van beide bedrijven met elkaar te integreren.

Met hoogwaardige voeders en specialistische kennis heeft Coppens Diervoeding een zeer sterke regionale positie binnen de varkens- en vleeskuikensector opgebouwd. Met deze positie wordt de toonaangevende rol van De Heus binnen de Benelux verder versterkt.

“De bundeling van kennis op het gebied van voeding, veehouderij en diergezondheid geeft diverse voordelen. We kunnen onze gemeenschappelijke klantadvisering en productportfolio hiermee verder versterken. Binnen de vleeskuikensector vervullen wij bijvoorbeeld een unieke rol. Door strategisch samen te werken met alle partners binnen de vleeskuikenmarkt, denk hierbij aan pluimveehouders, slachterijen en broederijen, stemmen wij vraag en aanbod van vleeskuikens zo goed mogelijk op elkaar af. Er is veel vertrouwen dat ook de vleeskuikenklanten van Coppens Diervoeding voordeel kunnen hebben van deze ketenrol”, aldus Ad Loos, algemeen directeur van De Heus Voeders. Loos vervolgt “van huis uit zijn wij sterk in het brijvoersegment. Deze kennis komt nu ook beschikbaar voor Coppens’ klanten. Ook de speciale biggenvoeders van De Heus kunnen nu worden aangeboden aan Coppens’ klanten.”

Hendrik de Vor, algemeen directeur van Coppens, “we zien meerdere voordelen om beide bedrijven te laten samenwerken. De Heus en Coppens lijken op elkaar. We hebben dezelfde visie op goed werkgeverschap, ondernemerschap en klantbenadering. Ook de bedrijfswaarden en -normen van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan. We stellen een integratieteam samen met de opdracht vast te stellen en vervolgens uit te voeren welke bedrijfsonderdelen op welke manier in welk tempo het beste geïntegreerd kunnen worden. Dit gaan we zorgvuldig doen, zodat er voor iedereen een win-win situatie ontstaat. Ik kijk ernaar uit om vanuit Coppens persoonlijk leiding te geven aan dit integratieproces.”


Terug naar het overzicht
Deel dit bericht  

Vacature

Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze vacatures:

Vacatures

 

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden