Omschakelen naar scharrelkuikens?

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Omschakelen naar scharrel

In 2007 lagen de eerste Volwaard scharrelkuikens in de supermarkt schappen. Coppens Diervoeding is samen met de Dierenbescherming, ZLTO, Plukon en acht vleespluimveehouders grondlegger van het Volwaard concept, dat uitgroeide tot het 1 ster scharrelconcept (Beter Leven Keurmerk).

Nu, bijna vijftien vijftien jaar later, staat het concept opnieuw op het punt een behoorlijke groei door te maken, omdat verschillende supermarkten vanaf 2023 alleen nog verse kipproducten gaan verkopen die voorzien zijn van het 1 ster Beter Leven Keurmerk.

Uitdagingen

Deze marktverandering brengt voor pluimveehouders kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Juist in de eerste fase naar omschakeling, is het belangrijk om je goed te laten informeren en daarbij betrouwbare partners te zoeken. Als grondlegger van het scharrelconcept zijn wij ervan overtuigd dat we als geen ander begeleiding kunnen bieden bij de omschakeling. Met ons specialisme in het scharrelconcept hebben we al diverse pluimveehouders geholpen bij de overstap naar scharrelkuikens. We delen graag die kennis en ervaring graag met jou.

Omschakeling

Het omschakelen naar een scharrelconcept vraagt een aanpassing van de bedrijfssituatie. Zo kan het creëren van een uitloop voor sommige bedrijven een uitdaging zijn. Het is belangrijk om je vooraf goed te laten informeren welke constructies zijn toegestaan binnen het concept en op welke manier het voor jouw bedrijf het beste inpasbaar is te maken. Onze buitendienst is volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierin en kan je hierbij optimaal begeleiden. Zo zijn er wellicht meer mogelijkheden voor jouw bedrijf dan je op voorhand zou verwachten.

Overweeg je een omschakeling?

Met behulp van een rekenmodel kunnen we laten zien of het scharrelconcept bij jouw bedrijf past. We maken samen een realistische inschatting van het verwacht rendement op basis van de resultaten die daadwerkelijk bij onze klanten worden gerealiseerd. We zetten alles op een rij. Desgewenst maken we een business plan, zodat jij een gedegen keuze kunt maken voor de toekomstige bedrijfsvoering.

Groeiende vraag

De vraag naar scharrelvlees door consumenten groeit enorm. Daarom is Coppens Diervoeding met spoed op zoek naar pluimveehouders die hun stal en werkwijze willen afstemmen op het houden van scharrelvleeskuikens. Ook voor pluimveehouders in andere sectoren, zoals leg-, opfok-, kalkoenen- of eendenbedrijven kan een omschakeling intressant zijn.

De voordelen:

  • Ideale combinatie tussen uitdagend en plezierig werken.
  • Gegarandeerde afzetmogelijkheden met stabiele rendementen.
  • Robuuste en gezonde trager groeiende kuikens.
  • Minder dierrechten nodig.
  • Zowel grote als kleine bedrijven kunnen deelnemen.
  • Goed te combineren met andere werkzaamheden.
  • Positieve ontwikkeling voor de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf.

 

Interesse?

Heb je interesse in een oriënterend gesprek met één van onze pluimvee adviseurs? Maak dan een afspraak:

Patrick van den Hurk

Commercieel manager Vleespluimvee

Rens van Berkel

Accountmanager Vleespluimvee

Martijn Kuijken

Accountmanager Vleespluimvee

Johan Venken

Accountmanager Vleespluimvee

Oscar Visser

Accountmanager Vleespluimvee

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden