“We hebben veel broedeieren met een hoog uitkomstpercentage.”

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Vleeskuikenouderdieren

Foktoomassortiment

Het foktoomassortiment bestaat bij ons uit drie lijnen. Een voerlijn is bestemd voor de reguliere vermeerderings sector. De twee andere lijnen zijn inzetbaar voor het traag groeiende segment. De voeders en management adviezen voor dit traag groeiende segment zijn helemaal afgestemd op de Classic Ranger en de Hubbard 757.

Optimale structuur en constante kwaliteit

Alle foktoomvoeders zijn zo samengesteld dat de nutriënten optimaal benutbaar zijn en afgestemd zijn op de behoeftes van de dieren. De structuur van het voer is door de productie met de walsenstoel zodanig dat de fijne en grove delen niet te ver uit elkaar liggen. Door de juiste structuur en constante kwaliteit benutten de hennen het voer optimaal, waardoor betere technische resultaten bereikt worden en de stallen mooi droog blijven. Ook de loopeigenschappen van het voer zijn prima. Door een voeradvies op maat is het mogelijk om uniformiteit binnen uw koppel te behouden met daarbij een optimale productie. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan bevruchting, vitaliteit van het embryo en het uitkomstpercentage.

Het assortiment is aangepast aan de nieuwste inzichten. Zo is het ruw-eiwitgehalte niet te hoog, waardoor het aminozuurgehalte wordt verlaagd. Hierdoor worden de nieren van de vleeskuikenouderdieren niet te zwaar belast.

Hitte behandelde moederdierenvoeders

Al onze foktoomvoeders zijn 100% Salmonella vrij. Dit doen we door de voeders te verhitten. Lees meer over onze ervaringen hiermee.

Hitte behandelde moederdierenvoeders

Gezamelijke aanpak

Het Inno-Feed concept bestaat uit de combinatie van onze voeders én kennis op gebied van voer en management. Via een gezamelijke aanpak door onze adviseurs en (dier)nutritionisten bespreken we graag samen met u hoe u uw resultaten kunt verbeteren en uw bedrijfsdoelen kunt realiseren. We leveren dus voer en advies op maat, afgestemd op uw bedrijf, ras en leeftijd van de vleeskuikenouderdieren.

Lees meer over het Inno-Feed concept

Positieve ervaringen

De ervaringen met onze foktoomvoeders zijn zeer positief. Hieronder vindt u enkele uitspraken van enthousiaste vermeerderaars:

  • “Ze nemen het voer meteen goed op.”
  • “De overgang is zonder problemen verlopen.”
  • "Het voer heeft een mooie structuur.”
  • “We hebben veel broedeieren met een hoog uitkomstpercentage.”
  • “Mooie droge mest.”
  • "Er is geen selectieve opname van het voer."

 

Hanenmanagement afgestemd op ras

In de afgelopen jaren zijn veel vermeerderaars overgeschakeld naar ouderdieren waarvan de eendagskuikens gebruikt worden in de diverse traag groeiende vleeskuikenhouderij concepten. Ze hebben inmiddels een of meerdere rondes ervaring, maar zijn zoekende naar het juiste management, omdat deze toch afwijkt van de reguliere manier van vermeerderen.

Lees meer

Bedrijfsreportage Marc en Monique van Duijnhoven, Veghel

Lees de ervaringen van familie van Duijnhoven met hun 36.000 vleeskuikenmoederdieren.

Lees meer

 

Ervaringen met traag groeiend vleesconcept

Ruim tien jaar geleden zag het eerste concept van traag groeiende vleeskuikens voor de Nederlandse markt het levenslicht. Na Volwaard en het Beter Leven Keurmerk volgden andere concepten zoals Goed Nest Kip. Niet alleen de vleeskuikenhouders zijn te spreken over dit concept. Ook de vermeerderaars zien de voordelen. 

Lees meer

 

Klimaattips

Onze adviseurs geven u graag advies om het klimaat in uw pluimveestal te verbeteren of op peil te houden. In onderstaande artikelen staan veel praktische tips:

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze voeders en/of adviezen? Neem dan contact met ons op! Wij komen graag bij u langs.

Patrick van den Hurk

Commercieel manager Vleespluimvee

Wilt u meer weten over onze foktoomvoeders?

Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden