Friedus en Marion Mollen

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

30 jaar met plezier pluimveehouder geweest

Ruim 30 jaar geleden kochten Friedus en Marion Mollen een stuk grond in Diest (B) waar ze twee vleeskuikenstallen op bouwden voor in totaal 40.000 vleeskuikens. Onlangs hebben ze hun bedrijf verkocht en hun laatste kuikens geleverd. We blikken met ze terug op deze periode als pluimveehouder.

Friedus: “We konden op onze locatie wel uitbreiden, maar dat hebben we eigenlijk nooit gedaan. Dit kwam mede door de moeilijkheden rondom het verkrijgen van de vergunningen. Bovendien was er de noodzaak niet. We hebben altijd goed de kost kunnen verdienen met deze twee stallen. Tussendoor kon ik er wat bij gaan werken, omdat ik het ook leuk vond om onder de mensen te komen. Van de keuze om kuikens te houden, hebben we nooit spijt gehad en hebben altijd met plezier tussen de kuikens gewerkt. We zijn altijd zuinig geweest op onze stallen en hebben alles goed bijgehouden. Er werden nooit kosten gemaakt die niet nodig waren en repareerden alles als dat nodig was. Al hebben we wel een keer nieuwe drinknippels in de stallen gehangen. Economisch en technisch hebben de stallen hun werk gedaan. We hebben er altijd uitgehaald wat er in zat. 

Gelukkig hebben we nooit calamiteiten gehad in onze stal. Het ergste waren drieduizend dode kuikens door de hitte. Toen dit gebeurde bestond het koelen van stallen nog niet. Daar ben ik toen mee gaan experimenten en heb ik veel dingen geprobeerd die niet werkten. Totdat ik een vernevelingsinstallatie gevonden had die wel werkte. Ik heb daarna nog veel van deze installaties geleverd voor de pluimveestallen van collega’s.”

“We hebben natuurlijk ook ooit keuzes gemaakt die achteraf gezien niet de juiste waren. Zo heeft er wel eens voer van een andere leverancier dan Coppens in de silo’s gezeten,” lacht Friedus. “Maar door regelmatig eens wat anders te proberen, weet je wel beter wat er te koop is.”

“Wat ik positief aan Coppens vind is dat het buiten het voer, dat overigens altijd heel stabiel is, het is wat het is. Er worden geen verhaaltjes verteld waar je vraagtekens bij hoeft te zetten. Als er een probleem was dan zeiden ze: ‘Dat gaan we samen oplossen!’. En dan werden er de schouders onder gezet om het probleem aan te pakken. De klant staat altijd centraal bij Coppens.”

Johan Venken

Accountmanager Vleespluimvee

Jan Jonkers

Diernutritionist Vleespluimvee

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden