Maak van je opstart een TOPstart

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Maak van je opstart een TOPstart

Coppens Diervoeding is continu bezig om dierprestaties en -gezondheid op de bedrijven van onze klanten te verbeteren. Topresultaten, dat is waar we voor gaan! Het belangrijkste uitgangspunt: gezonde vleeskuikens. Wij zijn overtuigd dat dit alleen kan door een perfecte opstart van de eendagskuikens. Want wat in het vroege leven van een kuiken gebeurt, bepaald mede een goed ronderesultaat.

Montoring opstart door Kuikencheck

De opvang van kuikens moet optimaal zijn: een goede start leidt tot een topprestatie aan de finish! Met de inmiddels bekende Kuikencheck kun je de start goed in kaart brengen op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van opzetmanagement. Het biedt inzicht in de kuikenkwaliteit én in het opvang management op gebied van voer, drinkwater en klimaat. Eventuele verbeterpunten zijn direct inzichtelijk.

Speciaal ontwikkelde Prestarter

Naast onze Kuikencheck adviseren wij vleeskuikens de eerste drie dagen te voeren met onze prestarter Topcare. Dat draagt bij aan een goede opstart én helpt het kuiken beter om te gaan met uitdagingen in de loop van de ronde. Het resulteert in een robuust vleeskuiken wat klaarstaat voor een succesvolle ronde.

Prestarter TopCare

Coppens TopCare bevat een probioticum dat zorgt voor een snelle darmkolonisatie. Dit versnelt de ontwikkeling van de darm en zorgt dat schadelijke bacteriën (zoals enterokokken) minder kans krijgen om zich in de darm te vestigen. Het risico op darmontsteking is lager en het voorkomt groeivertraging. Jonge kuikens krijgen een betere en gezondere kans. De combinatie van een korte korrel met meel bevordert de voeropname. Snel beschikbare energie en bouw stoffen zorgen voor actievere kuikens en een versnelde darmontwikkeling. Alle laatste ontwikkelingen met betrekking tot vroege voeding zijn in deze prestarter toegepast.

Ook een TOPstart?

Het juiste opzetmanagement in combinatie met een geschikte prestarter geeft jouw kuikens een perfecte start! Bel voor meer informatie met adviseur pluimvee; Rens van Berkel (06-52723627) of je eigen adviseur natuurlijk. We adviseren je graag!

 

Promotieonderzoek geïmplementeerd

Innovatiemanager Maarten Hollemans heeft in november 2020 zijn promotieonderzoek aan Wageningen University & Research over vroege voeding bij vleeskuikens verdedigd. De kennis van Maarten is geïmplementeerd in onze management-adviezen, de Kuikencheck en ons assortiment prestarters. Maarten legt uit: “Een goede opstart van vleeskuikens komt door een combinatie van factoren. Belangrijk is de kuikenkwaliteit, die al begint met de voeding van de moederdieren en broedproces. Daarna komt het opzetmanagement: denk aan stal- en vloertemperatuur en luchtkwaliteit en gemakkelijke toegang tot voer en water. Onze ervaring leert dat de Kuikencheck vaak meerdere verbeterpunten in kaart brengt ten aanzien van opzetmanagement.”

Rens van Berkel

Accountmanager Vleespluimvee

Martijn Kuijken

Accountmanager Vleespluimvee

Johan Venken

Accountmanager Vleespluimvee

Oscar Visser

Accountmanager Vleespluimvee

Patrick van den Hurk

Commercieel manager Vleespluimvee

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden