Makkelijk en snel inzicht voor beter rendement

VleeskuikensKalkoenenVleeskuikenouderdierenBuitendienst Pluimvee

Wil jij je technische resultaten verbeteren?

Focus op je huidige koppel

Wil jij je technische resultaten verbeteren? Focus dan op de prestaties van het huidige koppel vleeskuikens. Maar maak ook slim gebruik van de informatie die is verzameld in vorige rondes.  

Bepaal de kritische verbeterpunten!

Om het beste uit een ronde te kunnen halen, is het belangrijk om te weten wat er goed gaat en wat de verbeterpunten zijn. Bepaal dus eerst wat deze kritische verbeterpunten zijn. Denk hierbij aan:

  • Begingewicht eendagskuikens en het gewicht op zeven dagen
  • Voetzoollaesiesscore
  • Wat zijn de gewichten bij het uitladen? Welke voederconversies horen hierbij?
  • Welke gewichten verwachten we bij de wegladers op basis van de uitlaadgewichten?
  • Wat zijn de voorspelde voederconversies?
  • Kunnen of moeten we al winst halen vóór het uitladen of moeten we ons nog verder focussen op een betere doorgroei naar het wegladen toe?

Door de antwoorden op dit soort vragen te combineren met de informatie uit de (digitale) hokkaarten, de afkeur op stalniveau en de behaalde resultaten, kan bepaald worden wat er precies  in de stal gebeurt en welke getallen daarbij horen.

Behalen van ambities en doelstellingen

Door een analyse te maken van de verzamelde informatie wordt inzichtelijk gemaakt wat goed gaat en wat beter kan. Met als uiteindelijke resultaat; het behalen van jouw ambities en doelstellingen. Zoals het verbeteren van de voederconversie of het realiseren van een lagere afkeur.

Ga samen aan tafel

Ons advies is om aan tafel te gaan met de dierenarts, eendagskuikenleverancier/broederij en de  voerleverancier om samen je doelstellingen op te stellen en de actiepunten die nodig zijn om deze te behalen. Hierdoor kan gezamenlijk een verdiepingsslag gemaakt worden in de bedrijfsbezoeken en wordt samengewerkt  aan jouw ambities.

Verbeter je bedrijfsvoering

Om het koppel(s) vleeskuikens goed op stalniveau te volgen én te analyseren hebben we een koppel-volgsysteem ontwikkeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende stallen én wordt de nadruk gelegd op de verschillende momenten tijdens de ronde. Door het combineren van deze informatie met de informatie van voorgaande koppels krijg je een helder overzicht van het lopende koppel en worden de belangrijkste kengetallen overzichtelijk gepresenteerd. En kan de focus gelegd worden op zaken die bijdragen aan een zo optimaal mogelijk resultaat.

Service

Het inzetten van het koppel-volgsysteem is een service vanuit Coppens Diervoeding om een volwaardig sparingspartner te zijn op bedrijf. Het helpt om de juiste beslissingen te nemen en op topniveau te presteren.

Interesse in een analyse?

Wil je ook de juiste beslissingen nemen om een beter resultaat te kunnen behalen? Wil je betere voorspellingen maken over het verloop van een ronde? En wil je je vooral focussen op de zaken waar je invloed op hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met onze buitendienst.

Patrick van den Hurk

Commercieel manager Vleespluimvee

Oscar Visser

Accountmanager Vleespluimvee

Martijn Kuijken

Accountmanager Vleespluimvee

Willem de Haas

Accountmanager Vleeskuikenouderdieren

Rens van Berkel

Accountmanager Vleespluimvee

Johan Venken

Accountmanager Vleespluimvee

Gerrit Hofmeijer

Accountmanager Vleespluimvee

Vacature

Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze vacatures:

Vacatures

 

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden