Jeugdgroei optimaal benutten

Maatwerk in biggenvoeding

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Biggen

Onze varkensadviseurs en nutritionisten richten zich op de volgende speerpunten in hun advies naar onze klanten:

  • Dat alle biggen vast voer hebben opgenomen in de kraamstal voor het spenen
  • Veel gezonde, vitale en uniforme biggen grootbrengen
  • Een goed verkoopbare big afleveren met het juiste gewicht
  • Technisch en financieel goed draaien
  • Structuur
  • Gemakkelijk werken

Elke dag zijn we samen met onze klanten in de weer om hun bedrijfsdoelen te behalen. We gaan we voor het beste resultaat voor mens en dier. Wilt u ook uw doelstellingen behalen of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs.

Vroege voeding bij biggen

Wij vinden het belangrijk dat alle biggen in de kraamstal vast voer hebben opgenomen. Dat kan bijvoorbeeld met de Baby Big XL, BigXplore en Insecto Speen. Deze biggenvoeders hebben een specifieke vezelstructuur en zijn bovendien aantrekkelijk voor jonge biggen. De Insecto Speen bevat bovendien insectenolie. Vanaf het moment dat de biggen biggenvoer opnemen, wordt de microbiota in de darmen direct positief beïnvloed. Dit zorgt voor gezonde en vitale biggen. Benieuwd hoe wij biggen aan het eten krijgen? Klik dan verder. 

 

Structuur: 4 pijlers voor een hoog percentage kwaliteitsbiggen

Het Inno-Feed biggen concept is gebaseerd op vier pijlers namelijk:
Water  |  Klimaat  |  Management  |  Voer

Een biggenstal wordt aan de hand van deze pijlers in kaart gebracht, zodat de verbeterpunten inzichtelijk worden. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld en uitgevoerd. Tijdens en na de ronde wordt geëvalueerd waarbij het actieplan verder geoptimaliseerd wordt. Benieuwd?

Lees meer

 

Insectenolie in onze voeders

De gezondheid van de big is grotendeels afhankelijk van de samenstelling van de darmbacteriën, oftewel microbiota, van de big. De opbouw van microbiota gebeurt in de eerste levensweken van de big en is van belang voor de rest van zijn leven. Het is mogelijk om in een heel vroeg stadium de juiste microbiota in de big te krijgen. De microbiota van de big wordt namelijk bepaald door de microbiota in de mest en de melk van de zeug. Dan kunnen we er maar het beste voor zorgen dat dit ook de juiste microbiota zijn!

Lees meer over het Inno-Feed concept

Piglet Research Centre

Het vroege leven van een big legt de basis voor het latere leven. Het is belangrijk dat we precies weten wat er gebeurd in het leven van pas gespeende biggen, zodat we optimaal in kunnen inspelen op de behoeften van deze diergroep.

In het Piglet Research Center in Deurne testen we op een professionele manier biggenvoer, voerstrategieën en nieuwe grondstoffen. De resultaten uit dit onderzoekscentrum benutten we om de dierprestaties bij onze klanten verder te verbeteren. Er is namelijk nog winst te behalen met het verbeteren van de resultaten van gespeende biggen.

Lees meer

Vloeibare voeding voor grote tomen

Heeft u grote tomen biggen en bent u op zoek naar een oplossing om veel biggen gezond en uniform te spenen? Dan is het voeren van vloeibare voeding voor jonge biggen wellicht een optie. Coppens levert verschillende producten voor verschillende systemen die er op de markt zijn.

Lees meer

 

Vitale biggen

Doordat de tomen op zeugenbedrijven steeds groter worden, kan de vitaliteit van de biggen onder druk komen te staan. Wilt u de vitaliteit van uw biggen verbeteren?

Lees meer

 

Brijvoer voor biggen

Als u brijvoer aan uw varkens voert, is het belangrijk dat deze optimaal passen bij uw bedrijf. Onze diernutritionisten optimaliseren de voeders daarom bij u aan tafel. Hierdoor is het mogelijk om een specifiek rantsoen samen te stellen dat perfect aansluit bij uw doelstellingen, voerinstallatie, bijproducten, opslagcapaciteit, type varken en soort huisvesting. 

Lees meer

Gaat u ook voor het beste resultaat?

Elke dag zijn we samen met onze klanten in de weer om hun bedrijfsdoelen te behalen. We gaan voor het beste resultaat voor mens en dier.

Wilt u ook uw doelstellingen behalen of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs.

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij

Vraag of opmerking

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met u op.

 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden