BigXplore goedgekeurd als verrijkingsmateriaal

BigXplore

ZeugenBiggenVleesvarkensBrijvoerHokverrijkingCoppens livestock

BigXplore

Om tegemoet te komen aan de exploratiebehoefte van het varken en om ongewenste gedragingen zoals staart- en oorbijten te voorkomen is het binnen het Beter Leven Keurmerk verplicht om hokverrijking aan te bieden. Onlangs heeft de Dierenbescherming ‘gepelleteerd ruwvoer bij roostervloer’ toegevoegd als mogelijk verrijkingsmateriaal voor het Beter Leven Keurmerk 1-ster. De BigXplore is een pellet welke hier prima voor benut kan worden.

BigXplore

Wij hebben het speenvoer BigXplore oorspronkelijk ontwikkeld om stress na het spenen te verminderen. De BigXplore zorgt door zijn afwijkende, grote formaat voor afleiding, waardoor de big minder stress ervaart. Daarnaast is de samenstelling afgestemd op de gewijzigde nutritionele behoeften van de big na het spenen en zorgen de juiste typen vezels voor een verzadigd gevoel, wat een kalmerend effect heeft.

Pellets ten opzichte van los ruwvoer

Bij een volledige roostervloer is handmatige verstrekking van los ruwvoer ongunstig, omdat een gedeelte van het ruwvoer in de mestput terecht komt. Het gepelleteerd ruwvoer, waarbij de pellets groter zijn dan de  spleetbreedte van de roostervloer, is een goed alternatief. De grote pellets BigXplore voldoen aan de karakteristieken eetbaar, kauwbaar, onderzoekbaar en manipuleerbaar. Ze zijn echter niet permanent aanwezig. Daarom moet het, net als los ruwvoer, in combinatie met een permanent aanwezig verrijkingsmateriaal gecombineerd worden dat ten minste kauwbaar, onderzoekbaar en manipuleerbaar is, om te voldoen aan de eisen van het Beter Leven Keurmerk 1-ster.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van de BigXplore? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs!