Insecto Speen
Smakelijk en gezond biggenvoer

Bevat insectenolie

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Insecto Speen

Insecto Speen is het nieuwste speenvoer van Coppens Diervoeding en bevat insectenolie. Insectenolie is een gemakkelijk verteerbare, snelle energiebron en is dus uitermate geschikt voor jonge dieren.

Smakelijk biggenvoer

Het speenvoer Insecto Speen is erg smakelijk en zorgt daardoor voor een goede voeropname. De smakelijkheid komt door de combinatie van speciaal geselecteerde grondstoffen, waaronder insectenolie. Maar ook door de speciale bewerking van het speenvoer in ons productie-proces (zie achterzijde). De betere opname helpt een speendip te voorkomen.

Antimicrobieel

Insectenolie bevat een gezonde vetzuursamenstelling en een hoog aandeel laurinezuur. Dit laurinezuur is antimicrobieel en helpt mee in de strijd tegen Streptokokken- en Clostridium-problemen. Daarnaast heeft het laurinezuur een fast- en slow release, waardoor het bescherming geeft over de gehele lengte van de darm. Hierdoor blijven de darmen gezond. Ook direct na het spenen en tijdens de stress die het spenen met zich meebrengt.

Goed opneembaar biggenvoer

Door de uitbreiding van ons productie-proces hebben we de mogelijkheid gekregen om de biggenvoeders, welke rustiger geprocessed moeten worden, beter te bewerken. Hierdoor realiseren we zowel een kwaliteitsslag als een kostenbesparing.

Speciale bewerking

We maken de biggenvoeders in twee stappen. Eerst wordt een halffabricaat (expandaat) gemaakt. De grondstoffen hiervoor worden extra fijn gemalen. Vervolgens behandelen we de grondstoffen zeer warm om ze optimaal te ontsluiten, waardoor ze beter verteerbaar zijn voor de biggen. Dit halffabricaat wordt vervolgens, samen met de andere grondstoffen, in het productieproces ingebracht. In deze tweede stap wordt het voer koud geprocessed, zodat de melkproducten hun goede eigenschappen behouden.

Resultaten

De resultaten van de Insecto Speen laten een hogere voeropname en minder diarree zien in de periode van speenmoment tot veertien dagen later. Een hogere opname zorgt voor het verkleinen van het fenomeen “speendip”. Met een hogere opname blijven de darmvilli beter intact en blijft de darmmicrobiota stabieler. Dit zorgt voor een betere gezondheid en hogere groei.

Insectenolie in speenvoeders

  • Insecten passen in het oerdieet van wroetende varkens
  • Insectenolie is een makkelijk verteerbare snelle energiebron
  • Door insectenolie wordt de big minder zwaar ‘belast’
  • Insectenolie helpt mee in de strijd tegen Streptococcen- en Clostridium problemen
  • Insectenolie zorgt in combinatie met de unieke processing en het biggenvoerprogramma van Coppens voor kwaliteitsbiggen

 

Meer weten over de voordelen van Insecto Speen?

Wilt u meer weten over de voordelen van Insecto Speen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij
 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden