Voer dat perfect aansluit op uw doelstellingen

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Brijvoer

Als u brijvoer aan uw varkens voert, is het belangrijk dat deze optimaal passen bij uw bedrijf. Onze diernutritionisten optimaliseren de voeders daarom bij u aan tafel. De BeCo-voeders oftewel Bedrijfseigen aanvullende voeders worden speciaal op maat gemaakt voor varkensbedrijven die werken met droge en/of natte bijproducten.

Hierdoor is het mogelijk om een specifiek rantsoen samen te stellen dat perfect aansluit bij uw doelstellingen, voerinstallatie, bijproducten, opslagcapaciteit, type varken en soort huisvesting.

Op deze manier komt een rantsoen tot stand dat kwalitatief en prijstechnisch het hoogste rendement geeft voor u als ondernemer. Door het rechtstreekse contact tussen u en onze diernutritionist kunnen eventuele wijzigingen snel en adequaat worden doorgevoerd.

Onze aanpak van brijvoer is anders

Een brijvoerklant krijgt van ons natuurlijk dezelfde begeleiding van onze adviseurs en nutritionisten als onze droogvoerklanten. De extra service die we bieden is het maken van de brijvoerrantsoenen voor deze klanten.

Maximaal drie of vier bijproducten

Wij onderscheiden ons doordat we adviseren dat onze brijvoerklanten het beste kunnen kiezen voor drie à vier goede brijproducten die stabiel en continu beschikbaar zijn. Wij zijn geen voorstander van het voeren van 5 à 6 bijproducten, waarbij de laatste bijproducten vaak niet zo veel opleveren maar, wel het risico verhogen in de stal.

Pak met dit beperkte rantsoen je voerkostenvoordeel als brijvoerbedrijf en zorg verder voor het verbeteren van de resultaten voor een hoger rendement.

Granenmix in kruimel

Wij zijn bovendien voorstander van het voeren van een granenmix. De granenmix die wij aanbieden is in kruimelvorm. Hierdoor kan deze niet ontmengen zoals een gemalen product. Dit zorgt voor een stabiele brij die niet snel uitzakt. Deze mix is door onze fabriek geweest waardoor de granen zijn ontsloten en het vrij is van entero bacteriën zoals Salmonella.

Coppens Brij-Scan

De Coppens Brij-Scan is een ontwikkeling waarbij de varkenshouder samen met onze nutritionist stap voor stap de bedrijfssituatie, zoals brijvoerinstallatie, bijproducten, brijvoerrantsoenen doorlopen.

Uit de uitgevoerde scans blijkt dat op alle bedrijven grote en kleine verbeteringen mogelijk zijn, waardoor er makkelijker gewerkt kan worden. Alle verbeterpunten worden geïnventariseerd. Daarna wordt er een plan van aanpak opgesteld. Gezondere varkens, betere technische resultaten, hogere saldo’s en meer arbeidsplezier zijn het resultaat.

Controle bijproducten

Indien gewenst kunnen we monsters van bijproducten of van brij laten analyseren. Want alleen als we de kwaliteit en de nutritionele waarde van bijproducten exact weten, kunnen we voor uw dieren het perfecte rantsoen samenstellen. Bedrijven die zelf grondstoffen malen kunnen we ondersteunen door het uitvoeren van een kwaliteitscontrole van de grondstoffen. Zo kunnen we de voedingswaarde bepalen.

Coppens Brij-klapper

Alle belangrijke zaken voor bedrijven met BeCo voeders, worden verzameld in uw Coppens Brij-Klapper: Denk hierbij onder andere aan rantsoenen, voercurves, de Brij-Scan, bezoekrapportages en de droge stof kalender.

Op de droge stof kalender kunt u de droge stof percentages van uw bijproducten en eindmengsels bijhouden. Tevens kunt u in deze kalender pH metingen en onderzoeken op gisten en schimmels registreren.

De brijklapper vormt dus een totaaloverzicht van de informatie over de brijvoeding op uw bedrijf.

Bedrijfsreportages brijvoerklanten

Lees de bedrijfsreportages welke we in de afgelopen periode hebben gemaakt van enkele van onze klanten. Ze nemen je mee in hun bedrijf en vertellen over hun ervaringen en manier van werken met brijvoer.

Vleesvarkenshouder Willem Jan de Wit uit Vessem

"Ik kies voor een stabiel mogelijk rantsoe."
Bedrijfsreportage

Vleesvarkenshouder Wim van Rooij uit Venhorst

"Ik pas een vier fasen voedering toe."
Bedrijfsreportage

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze BeCo voeders, neem dan contact op met een van onze diernutritionisten.

Wouter Janssen

Diernutritionist Varkens

Huub Derix

Diernutritionist Varkens

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden