Met een groep familiebedrijven samen een vitale varkensketen bouwen!

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingCoppens LivestockBuitendienst Varkens

Coppens Livestock (CL)

Varkensbedrijven gezocht

Wij zijn op zoek naar varkenshouders met een zeugen- en/of vleesvarkensbedrijf die deel willen nemen aan Coppens Livestock.

Heb je interesse in de mogelijkheden van Coppens Livestock? Neem dan vrijblijvend contact op met Adrie Klaasen (06-29536170).

Zorgen voor continuïteit

Coppens Livestock is een keten die zorgt voor de continuïteit van de aangesloten zeugen- en vleesvarkensbedrijven. De keten start bij de zeugenhouder waar we bij de verschillende aangesloten familiebedrijven een identieke zeugenlijn gebruiken. Naast de identieke genetica wordt er ook gebruik gemaakt van één dierenartsenpraktijk en één voerleverancier.

Door middel van de uniformiteit in de keten kunnen we samen een vaste volume met uniforme vleesvarkens aanbieden aan de vleesverwerker.

Quote varkenshouder: ‘Zoals het ons nu vergaat zou ik iedereen
kunnen aanbevelen om ook aan te sluiten bij Coppens Livestock.’

Coppens Livestock geeft rust op het bedrijf

Door te participeren in deze keten kunnen we de administratieve lasten verlagen. Om deel te nemen wordt een vaste prijs voor de afzet van je dieren afgesproken. Hierdoor heb je als bedrijf de zekerheid van een vast inkomen voor meerdere jaren. Dit alles geeft veel rust op het bedrijf.

Varkenshouder: ‘We krijgen nu een vaste prijs voor onze dieren en voor de rest voelt
het nog steeds hetzelfde. Door de samenwerking met Coppens kunnen we ons volledig
toeleggen op de technische resultaten, en dat geeft ons zoveel rust.’

Daarnaast kunnen we door de samenwerking over de schakels heen in de keten de verliezen minimaliseren en de communicatie over de schakels heen maximaliseren.

De komende jaren willen we de Coppens Livestock keten stapsgewijs uitbouwen. Echter onze prioriteit ligt bij het behouden van de kwaliteit en continuïteit van de keten. Enkel dan kunnen we samen zo efficiënt mogelijk samenwerken en een toegevoegde waarde brengen aan de sector.

Doelstelling / visie Coppens Livestock

In de toekomst zal de varkenshouderij in Nederland meer samenwerken in ketens dan voorheen. Coppens Diervoeding heeft ervaring in de vleespluimveehouderij waarin ook nadrukkelijker wordt samengewerkt tussen de schakels, een groot aandeel van deze productie is vraag gestuurd waarbij geleverd wordt in concepten. Coppens Livestock heeft als doel dit ook voor de varkenshouderij te ontwikkelen. Hierbij is samenwerking enorm belangrijk. Coppens Livestock ontzorgt deelnemende varkensbedrijven waardoor de focus volledig op de dieren komt te liggen zodat het beste technisch resultaat gehaald kan worden binnen de voorwaarden van het concept.

Ons doel is om topbiggen te leveren met een hoge gezondheidsstatus aan participerende vleesvarkenshouders. De vleesvarkenshouders leveren aan een vaste slachterij waarbij voldaan wordt aan de eisen die de consument stelt.

Bedrijfsreportage Otten Rijkevoort

Familie Otten uit Rijkevoort produren biggen voor Coppens Livestock. Benieuwd naar hun ervaringen?

Lees meer in Coppens Contact nummer 40

Interesse in Coppens Livestock?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Coppens Livestock? Neem dan contact op met:

Adrie Klaassen

Commercieel manager varkens

Joep van Deursen

Accountmanager Coppens Livestock

Vraag of opmerking?

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
* verplichte velden

Vacature

Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze vacatures:

Vacatures


Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden