Hokverrijking en diervoeding gaan heel goed samen

ZeugenBiggenVleesvarkensBrijvoerHokverrijking

Hokverrijking

‘Niet met je eten spelen’, is een waarschuwing die kinderen vaak horen aan de keukentafel. Toch is spelen met voer een ideale oplossing tegen verveling in de varkensstal. Het is een vast onderdeel van het verrijkingsschema en levert gelijktijdig nuttige voedingswaarde.

Coppens Diervoeding heeft drie soorten verrijkingsvoeders in het assortiment. Het gebruik van onze verrijkingsvoeders in combinatie met een vast object zorgt ervoor dat er voldaan wordt aan de voorgeschreven regelgeving binnen de EU en het Beter Leven Concept.

Baby Big XL

Baby Big XL is een product dat al jaren met succes wordt verkocht. Het is een grote korrel specifiek voor de nieuwsgierige jonge big. Hiermee geef je naast hokverrijking ook voedingswaarde aan de biggen. Ze leren eten, kauwen en verteren terwijl ze samen aan het spelen zijn.

Bekijk film over ervaringen zeugenhouders met Baby Big XL

Bekijk de animatie over de Baby Big XL

Ervaringen varkenshouders:

  • Antoon van de Vleuten uit Vinkel: ‘De Baby Big XL zorgt ervoor dat ze op jonge leeftijd voer op gaan nemen.‘
  • Maurits en Ingrid Bax uit Luyksgestel: ‘De grote Baby Big XL korrel is een plus voor het vreetgedrag van de kleinere biggen. Die kunnen nu veel beter bijblijven bij de rest.’
  • Joanne Otten uit Rijkevoort; ‘Kijk, alle Baby Big XL korrels bij de jonge biggen in de kraamstal zijn op, dat zegt genoeg!’

Lees meer over Baby Big XL

BigXplore

BigXplore is een hokverrijkingsmateriaal dat door het Beter Leven keurmerk is goedgekeurd. Het is een grote korrel die specifiek ontwikkelt is voor de gespeende big met de juiste typen vezels voor een verzadigd gevoel. Dit geeft een kalmerend effect voor na het spenen. Daarnaast wordt Big Xplore verstrekt rond de leeftijd dat de kiezen van een varken doorkomen. En kan de BigXplore dienen als een soort bijtring.

Lees meer over BigXplore

Wroetmix

Wroetmix is nieuw in ons hokverrijkingsassortiment. Het is een mix dat ideaal te gebruiken is op de dichte vloer van de vleesvarkensstal. De wroetmix heeft net zoals onze andere producten een voedingswaarde en is vrij van entero bacteriën.

Goede hokverrijking voldoet aan:
 

 

Baby Big XL

BigXplore

Wroetmix

Veilig
Eetbaar
Kauwbaar
Afbreekbaar
Vernieuwend
Bereikbaar
Beschikbaar Niet continu Niet continu Niet continu
Schoon


Meer weten over de mogelijkheden van onze verrijkingsproducten?

Harold Veens, Productmanager Coppens Diervoeding: ‘Bij alle soorten verrijkingsmateriaal moet je zorgen dat er naast iets eetbaars ook iets permanent aanwezig is in het hok. Dat betekent dus dat naast ons verrijkingsvoer ook een vaste vorm van verrijkingsmateriaal aanwezig moet zijn. Geef bij voorkeur hokverrijking waar meerdere dieren tegelijkertijd mee kunnen spelen.’

Kees van Aar, adviseur Coppens Diervoeding: ‘Een adviseur van Coppens kan met je meelopen door je bedrijf  om samen te bespreken welke afleidingsmaterialen er het beste toegepast kunnen worden per diercategorie. Hierbij kan er ook een passende instructie gemaakt worden voor eventuele medewerkers.
M: +31 (0) 6 - 14638127      kees.van.aar@coppens.nl

Buitendienst varkens

 

Bestel direct

Als u onderstaand formulier invult, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

    * verplichte velden