Hokverrijking en diervoeding gaan heel goed samen

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingCoppens LivestockBuitendienst Varkens

Hokverrijking

‘Niet met je eten spelen’, is een waarschuwing die kinderen vaak horen aan de keukentafel. Toch is spelen met voer een ideale oplossing tegen verveling in de varkensstal. Het is een vast onderdeel van het verrijkingsschema en levert gelijktijdig nuttige voedingswaarde.

Coppens Diervoeding heeft drie soorten verrijkingsvoeders in het assortiment. Het gebruik van onze verrijkingsvoeders in combinatie met een vast object zorgt ervoor dat er voldaan wordt aan de voorgeschreven regelgeving binnen de EU en het Beter Leven Concept.

Het varken centraal bij hokverrijking

Als varkens niet kunnen wroeten of zoeken naar voedsel heeft dat nadelige gevolgen op de gezondheid en prestaties van het dier. Dit heeft ertoe geleidt dat in 2003 het gebruik van hokverrijking wettelijk is vastgelegd. Onze adviseurs kunnen helpen bij het opstellen en uitvoeren van een praktisch verrijkingsschema. 

Lees meer

Baby Big XL

Baby Big XL is een product dat al jaren met succes wordt verkocht. Het is een grote korrel specifiek voor de nieuwsgierige jonge big. Hiermee geef je naast hokverrijking ook voedingswaarde aan de biggen. Ze leren eten, kauwen en verteren terwijl ze samen aan het spelen zijn.

Bekijk film over ervaringen zeugenhouders met Baby Big XL

Bekijk de animatie over de Baby Big XL

Ervaringen varkenshouders:

 • Maurits en Ingrid Bax uit Luyksgestel: ‘De grote Baby Big XL korrel is een plus voor het vreetgedrag van de kleinere biggen. Die kunnen nu veel beter bijblijven bij de rest.’
 • Joanne Otten uit Rijkevoort; ‘Kijk, alle Baby Big XL korrels bij de jonge biggen in de kraamstal zijn op, dat zegt genoeg!’
 • ‘De Baby Big XL zorgt ervoor dat ze op jonge leeftijd voer op gaan nemen.‘

Lees meer over Baby Big XL

BigXplore

BigXplore is een hokverrijkingsmateriaal dat door het Beter Leven keurmerk is goedgekeurd. Het is een grote korrel die specifiek ontwikkelt is voor de gespeende big met de juiste typen vezels voor een verzadigd gevoel. Dit geeft een kalmerend effect voor na het spenen. Daarnaast wordt Big Xplore verstrekt rond de leeftijd dat de kiezen van een varken doorkomen. En kan de BigXplore dienen als een soort bijtring.

Lees meer over BigXplore

Wroetmix

Wroetmix is nieuw in ons hokverrijkingsassortiment. Het is een mix dat ideaal te gebruiken is op de dichte vloer van de vleesvarkensstal. De wroetmix heeft net zoals onze andere producten een voedingswaarde en is vrij van entero bacteriën.

Goede hokverrijking voldoet aan:
 

 

Baby Big XL

BigXplore

Wroetmix

Veilig
Eetbaar
Kauwbaar
Afbreekbaar
Vernieuwend
Bereikbaar
Beschikbaar Niet continu Niet continu Niet continu
Schoon

Wilt u bestellen of meer informatie?

Als u onderstaand formulier invult, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  * verplichte velden


  Meer weten over de mogelijkheden van onze verrijkingsproducten?

  Harold Veens, Advieseur varkenshouderij Coppens Diervoeding: ‘Bij alle soorten verrijkingsmateriaal moet je zorgen dat er naast iets eetbaars ook iets permanent aanwezig is in het hok. Dat betekent dus dat naast ons verrijkingsvoer ook een vaste vorm van verrijkingsmateriaal aanwezig moet zijn. Geef bij voorkeur hokverrijking waar meerdere dieren tegelijkertijd mee kunnen spelen.’

  Kees van Aar, adviseur Coppens Diervoeding: ‘Een adviseur van Coppens kan met je meelopen door je bedrijf  om samen te bespreken welke afleidingsmaterialen er het beste toegepast kunnen worden per diercategorie. Hierbij kan er ook een passende instructie gemaakt worden voor eventuele medewerkers.
   

  Harold Veens

  Adviseur Varkenshouderij

  Kees van Aar

  Adviseur Varkenshouderij

  Sander Arts

  Adviseur Varkenshouderij

  Elke Hermans

  Adviseur Varkenshouderij

  Peter van Hugten

  Adviseur Varkenshouderij

  Eddy de Wit

  Adviseur Varkenshouderij

  Marcel van Zeeland

  Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

  Ken Wijenberg

  Adviseur Varkenshouderij

  Project krulstaart

  Coppens is deelnemer aan de Werkgroep Krulstaart. Deze werkgroep is opgericht door LTO Nederland en de Dierenbescherming. Het doel is inzicht te verkrijgen in de problematiek rondom staartbijten (bij lange staarten), zodat dit voorkomen kan worden, waardoor couperen overbodig wordt. Coppens loopt hiermee voorop in de aanpak van belangrijke thema’s in de sector en behartigt daarin tevens de belangen van de boer. We werken aan gezonde en eerlijke voeding met een focus op dierwelzijn maar ook gericht op een juist verdienmodel voor de ondernemer. Onderdeel van het project is een onderzoek op VIC Sterksel in combinatie met praktijk bedrijven.

  Uit het rapport dat opgesteld is door Werkgroep Krulstaart is gebleken dat afleidingsmateriaal grote positieve effecten heeft op dierwelzijn en gedragsafwijkingen, zoals staartbijten, helpt verminderen of voorkomen. Het beste afleidingsmateriaal is een combinatie van materiaal waarop te kauwen is, maar wat ook biologisch afbreekbaar is. Met dit in het achterhoofd ontwikkelt het Coppens Innovatie Team afleidingsmateriaal dat naast afleiding ook voedingsplussen met zich meebrengt voor dieren die gechallenged worden door stress. 

  Vacature

  Interesse in een uitdagende baan in een boeiende organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze vacatures:

  Vacatures


  Wij helpen graag

  Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

   * verplichte velden