Wroetmix; een veilig product dat zorgt voor rust

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Wroetmix

Veilig alternatief

Grasproducten zoals stro en luzerne zijn in de varkenshouderij een van de meest gebruikte verrijkingsmaterialen. Varkens kunnen ermee spelen, het opeten en erop liggen. Door deze producten kunnen echter problemen optreden door verstopping in de mestput. Bovendien is de herkomst van deze producten niet bekend en kunnen grasproducten uit AVP risico gebieden een risico vormen voor u en uw bedrijf!

Met de Wroetmix sluit u deze ongemakken en risico’s uit. De verrijkingsvoeders van Coppens Diervoeding worden tijdens de productie namelijk verhit. Entero bacteriën, schimmels en kiemen krijgen geen kans omdat ze worden afgedood door de hoge temperaturen. In veel gevallen is onze mix nog voordeliger ook!

Wroeten zorgt voor rust

Wroetmix wordt los op de dichte vloer gestrooid (zo’n 20 gram per dier per dag). Door de natuurlijk foerageer behoefte gaat het varken al wroetend en vretend door de mix heen. Door verstrekking op de dichte vloer wordt ook het mestgedrag gestuurd. Wij adviseren om tweemaal daags op een vast tijdsstip de wroetmix te verstrekken. Er ontstaat dan een speelkwartier. Daarna keert de rust weer terug op de afdeling. De benutbare vezels in deze mix zorgen bovendien voor extra buikvulling wat ook een positief effect heeft op de rust bij de varkens.

Controlemoment

Volgens varkenshouders die dagelijks de Wroetmix verstrekken aan hun vleesvarkens is er een positief effect waarneembaar. Het op de dichte vloer strooien van deze ruwvoer mix maakt de controle van de varkens gemakkelijker. Varkens komen graag in de benen wanneer de Wroetmix tot hun beschikking komt. Dieren die ongeïnteresseerd zijn, blijken vaak iets te mankeren. Ook ervaren de varkenshouders een positieve dier-mens interactie; in de ochtend staan de varkens al op u en hun dagelijkse portie Wroetmix te wachten.


Voordelen van Wroetmix

  • Veilig
  • Bevat nutritionele voedingswaarden
  • Beschikbaar voor alle dieren
  • Makkelijkere controle
  • Positieve dier-mens interactie
  • Geen verstopte mestputten

Hokverrijking assortiment

Naast de Wroetmix hebben we ook de BigXplore en de Baby Big XL in ons assortiment. Deze producten zijn geschikte voor (gespeende) biggen. 

Lees meer over Baby Big XL

Lees meer over BigXplore

De voordelen van hokverrijking

Hokverrijking zorgt voor een betere gemoedstoestand en welzijn van de varkens. Hiermee kan ongewenst gedrag, zoals staartbijten bij varkens, voorkomen worden.

Uit een onderzoek van de Wageningen University & Research, wordt duidelijk dat varkens de behoeften hebben aan rust, verzadiging (eten en drinken), excretie (mesten en urineren), zelfverzorging, exploratie, sociaal gedrag, thermoregulatie, veiligheid, gezondheid, beweging en reproductie. Er ontstaat stress bij varkens wanneer er niet aan deze behoeften wordt voldaan. Het gevolg hiervan kan zijn dat dieren minder kunnen presteren en dat de kans op agressief gedrag vergroot wordt.

Wilt u bestellen of meer informatie?

Als u onderstaand formulier invult, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
* verplichte velden

Meer weten over de mogelijkheden van onze verrijkingsproducten?

Harold Veens, adviseur varkenshouderij: ‘Bij alle soorten verrijkingsmateriaal moet je zorgen dat er naast iets eetbaars ook iets permanent aanwezig is in het hok. Dat betekent dus dat naast ons verrijkingsvoer ook een vaste vorm van verrijkingsmateriaal aanwezig moet zijn. Geef bij voorkeur hokverrijking waar meerdere dieren tegelijkertijd mee kunnen spelen.’

Kees van Aar, adviseur varkenshouderij: ‘Een adviseur van Coppens kan met je meelopen door je bedrijf om samen te bespreken welke afleidingsmaterialen er het beste toegepast kunnen worden per diercategorie. Hierbij kan er ook een passende instructie gemaakt worden voor eventuele medewerkers.

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij

Eddy de Wit

Adviseur Varkenshouderij

Marcel van Zeeland

Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden