ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Stalklimaat monitoren & optimaliseren

Een moderne klimaatmeter helpt ons om meer inzicht te krijgen in het klimaat in de stal. Met behulp van speciale sensoren, gecombineerd met de online software van Slimme Stal hebben we 24/7 inzicht in het stalklimaat.

We meten de actuele afdelingstemperatuur, luchtvochtigheid en het NH3- en CO2-gehalte. Deze waarden kunnen aanzienlijk verschillen, zowel binnen een dag als tussen verschillende dagen. Ook klimaatgegevens van weerstations in de nabije omgeving worden opgehaald. Met de online software zien we op een dashboard alle data bij elkaar. Met behulp van dit systeem kunnen we online, op afstand, het klimaat volgen.

Het heeft een een grote meerwaarde dat we het klimaat kunnen meten zonder daarvoor fysiek in de stal te moeten zijn. De data is betrouwbaarder, omdat de dieren in de afdeling niet worden verstoord en omdat het geen momentopname betreft, maar dat er gedurende een langere periode gemeten wordt.

Als we de klimaatmeter combineren met onze infrarood stalcamera’s, krijgen we nog meer inzicht in het effect van bepaalde klimaatomstandigheden op de dieren in de afdeling. We analyseren alle gegevens en geven indien nodig een advies, bijvoorbeeld over het bijstellen van de klimaatinstellingen. Met deze hulpmiddelen kunnen we je nog beter ondersteunen bij het verder ontwikkelen van je bedrijf.

Interesse in het monitoren en optimaliseren van het stalklimaat?

Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs of pluimveeadviseurs.

 

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij

Eddy de Wit

Adviseur Varkenshouderij

Marcel van Zeeland

Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden