Videobeelden geven veel inzicht

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Meer inzicht door infrarood stalcamera

Wist je dat we verschillende moderne hulpmiddelen hebben om je nog beter te kunnen adviseren? Zo hebben we de mogelijkheid om een speciale infraroodcamera in de stal te plaatsen.

Soms heb je problemen in de stal en kun je er de vinger niet goed opleggen. Eén van de moderne hulpmiddelen die onze varkensadviseurs kunnen inzetten is een speciale infraroodcamera. Deze biedt zelfs ’s nachts, bij beperkt zicht, een perfect beeld van het gedrag van jouw varkens. Door deze ‘ogen’ in de stal, kunnen we nog beter bijsturen en adviseren over kleine aanpassingen die een groot verschil maken. Ze worden onder andere gebruikt om meer inzicht te krijgen in het lig- of vreetgedrag van je dieren, het monitoren van de effecten van klimaatomstandigheden in stal en ondersteunen bij de onderzoeken van ons Technisch Team.

Hoe werkt het?

De camera’s worden een korte periode in de stal geplaats en samen met jou analyseren we de beelden. De beelden van de stalcamera zijn direct via een beveiligde verbinding te zien op een smartphone of laptop. Afhankelijk van de bevindingen geven we een passend advies. Wil je meer weten over de camera’s neem dan contact met één van onze adviseurs.

Onderzoek

De stalcamera wordt ook gebruikt voor onderzoek, bijvoorbeeld bij een speenvoer preferentietest bij biggen. Hierbij wordt de voorkeur van biggen voor ‘blanco’ speenvoer uit het assortiment of voor hetzelfde speenvoer met een toevoeging van een smaak- of geurstof bepaald. Tijdens het gebruik van de camera, wachten we buiten de afdeling zodat we het gedrag van de biggen niet beïnvloeden. De videobeelden in combinatie met de opname van het speenvoer geven veel inzicht in het eetgedrag en de voorkeur van de biggen.

Interesse?

Heb je interesse in de mogelijkheden van deze infraroodcamera voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze adviseurs:

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij

Eddy de Wit

Adviseur Varkenshouderij

Marcel van Zeeland

Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden