Wij passen de samenstelling van onze voeders indien nodig aan

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Hitteplan voorkomt hittestress bij vleesvarkens

Afgelopen zomer was de warmste zomer in drie eeuwen. Het KNMI voorspelt dat de zomers steeds warmer en langer zullen worden. Heerlijk voor alle vakantiegangers, maar voor de vleesvarkens vraagt dit om een aparte zomeraanpak. Een zogeheten hitteplan is hard nodig om de goede resultaten in de zomer vast te houden.

21 graden Celsius is optimaal

De optimale omgevingstemperatuur voor een vleesvarken is ongeveer 21 graden Celsius. Als de temperatuur in de stal boven de 21 graden komt dan krijgt een vleesvarken al snel een verhoogde ademhaling. Stijgt de temperatuur door naar 25 °C dan daalt de voeropname zichtbaar. En dit zal leiden tot een verminderde groei.

Zomerdip

Het opstellen van een goed hitteplan voor de stal is de eerste stap voor het tegengaan van de zogeheten zomerdip. Voeding is namelijk maar een van de vele aspecten die je kan aanpassen om een zomerdip te verminderen.

Neem voor een hitteplan op maat contact op met een van onze vakensadviseurs:

info@coppens.nl+31 (0) 492 - 53 16 00  | Buitendienst varkens

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Eddy de Wit

Adviseur Varkenshouderij

Marcel van Zeeland

Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

Zomertips

Inno-Feed programma

Bij Coppens Diervoeding werken we met het Inno-Feed programma. Daarmee houden we de voeropname van de vleesvarkens goed in de gaten. Zodra er een zomerdip zichtbaar is kunnen we de samenstelling van het voer direct aanpassen. Het voer wordt dan geconcentreerder zodat de varkens met minder voer toch alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit kunnen we ook preventief uitvoeren op basis van de weersvoorspellingen en de data van vorige zomers.

Inno-Feed programma

 

‘Meet wat je doet en je
weet wat er gebeurt.’

 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden