Swine Research Centre

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Investeren in hogere gehaltes loont

In het Swine Research Centre Sterksel zijn recent een aantal proeven afgerond waarbij we hebben gekeken naar de resultaten van hoog geconcentreerde vleesvarkensvoeders. In de afgelopen jaren hebben we hier vaker onderzoek naar gedaan. Deze keer zijn voeders getestdie zowel hoog geconcentreerd zijn in energie als in aminozuren.

Lagere voerkosten

Proef na proef komt naar voren dat het investeren in hogere energie- en aminozuurgehaltes zich terugverdiend in een beter resultaat tijdens de start- en groeifase. Voer dat per 100 kg duurder is, resulteert in hogere groei, scherpere voederconversies en daarmee ook lagere voerkosten (per kg groei). Met name in de fase tot circa 75 kg. 
In de fase daarna is het voeradvies afhankelijk van doelstelling, voersysteem, ras en afleverconcept.

Toepassing

Naast de voersamenstelling is ook de voertoepassing van belang. Concentreren in energie en/of aminozuren is afhankelijk van het type dier en de doelstelling. Aan de hand van het Inno-Feed vleesvarkensprogramma komen onze specialisten tot een klantspecifiek advies met voersoorten, schakelmomenten en bijpassende voercurves. Voor de finishfase is ook het concept waarin geleverd wordt van belang.

Vertaalslag

Het is opmerkelijk hoe varkens met moderne genetica, tot een hoog gewicht efficiënt om kunnen gaan met de aangeboden nutriënten. Uiteraard op voorwaarde dat ook de juiste keuzes worden gemaakt op het gebied van management. Het mooie van het Swine Research Centre is dat het een gewone praktijkstal is, waardoor de resultaten representatief zijn voor onze klanten. Ze kunnen meteen worden ingezet in de praktijk.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

 

Sander Arts

Adviseur Varkenshouderij

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij

Eddy de Wit

Adviseur Varkenshouderij

Marcel van Zeeland

Adviseur Varkenshouderij (Specialist Bedrijfsontwikkeling)

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden